Haymana Sırçasaray Barajı bölgeye hayat verecek

Haber:Halim UTLU
Temelden 59,5 metre yüksekliğe sahip olarak inşa edilen Haymana Sırçasaray Barajı’nda,34,6 milyon metreküp su depolanırken,19 bin 450 dekar zirai araziye de su temin edilecek.
Türkiye’nin dört bir yanını baraj, gölet ve içme suyu tesisleriyle donatmak için çalışan Orman ve Su İşleri Bakanlığı,Haymana Sırçasaray Barajı için çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor. 3 Nisan’da Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile Ankara’nın şifalı kaplıcalarıyla dünyaca ünlü ilçesi Haymana’da düzenlenen merasimde temeli atılan Sırçasaray Barajı’nda, derivasyon tüneli ve rolekasyon yolları tamamlandı. Dolu savak ve gövde sıyırma kazılarına devam ediliyor.
Dekar başına 710 TL gelir artışı sağlanacak
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklamaya göreye; temelden 59,5 metre yüksekliğe sahip olarak inşa edilen barajda, 34,6 milyon metreküp su depolanacak ve 19 bin 450 dekar zirai arazi sulanabilecek.
Haymana Sırçaray Barajı’nın temelini bizzat kendisinin de iştirak ettiği bir merasimle attıklarını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,“İnşaatına hızla devam ettiğimiz barajın hizmete açılmasıyla, dekar başına 710 TL gelir artışı sağlayacağız. Böylece milli ekonomiye yıllık 11 milyon 390 bin TL katkı ve 9 bin kişiye de istihdam alanı oluşturacağız. Zirai arazilere su temin edeceğimiz bu tesis ile ayrıca Bala ilçesine bağlı bu yöredeki mahallelere de içme suyu götüreceğiz.” dedi.