Kırım Derneği’nin yeni Genel Başkanı Mükremin Şahin oldu…..

Kırım Derneği’nin yeni Genel Başkanı Mükremin Şahin oldu…..

18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü
Anma Mitingi,13 Mayıs’ta Ankara’da…..

Haber:Halim UTLU

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği genel merkezi olağan genel kurulu yapıldı. Başkan Tuncer Kalkay’ın da yer aldığı tek listeyle yapılan seçim sonrasında,yeni Genel Başkan Mükremin Şahin oldu.
Kırım Derneği Genel Merkezi olağan genel kurul toplantısı, büyük katılımla 22.4.2017 tarihinde yapıldı. Türkiye genelinden şube başkanları, genel merkez ve diğer üyeler ile davetlilerin katıldığı toplantı, Ankara’daki Kırım Derneği Genel Merkez binasında (Kızılay Mahallesi, Meşrutiyet Cad. No:20/14 Çankaya)gerçekleştirildi.
Kırım Milli Marşı Ant Etkenmen okunduunnamed (15)
Kırım Derneği Genel Başkanı Tuncer Kalkay tarafından genel kurul açılış konuşması yapıldıktan sonra, divan teşekkülü ile birlikte saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kırım Milli Marşı Ant Etkenmen okundu. Geçmiş 3 senelik faaliyet raporunun özetini üyelere anlatan Tuncer Kalkay, ‘’2015 yılında Kırım Derneği Genel Merkezi ev sahipliğinde Ankara’da düzenlediğimiz ‘’Dünya Qırım Tatar Kongresi’’ tüm dünyada ses getirmiş; her yıl gerçekleştirdiğimiz 18 Mayıs 1944 ‘’Kırım Tatar Sürgünü Anma Mitingi’’ ve 3 yıldır gerçekleştirdiğimiz ‘’27 Şubat 2014 Kırım’ın Rusya tarafından İşgali’’ni Protesto Mitingine, tüm şubelerimizden ve tüm Türkiye’den çok yoğun katılımlar olmuş, maksat hasıl olmuştur’’ dedi.
Tek liste ile seçime gidildi
Yönetim ve denetim kurulu ile hesapların ibrası ve tahmini bütçenin kabülünden sonra, yeni dönemde de yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam edeceğini kaydeden Kalkay, üyelere ve misafirlere teşekkür etti.
Kırım Derneği eski Başkan Vekili Mükremin Şahin’in öncülüğünde hazırlanan tek liste ile yapılan seçimlerde,yeni yönetim kuruluna Mükremin Şahin, Tuncer Kalkay, Namık Kemal Bayar, Mihriban Ceylan, Ömer Özel, Ersel Onrat, Hüseyin Mirza, Ali Olgun Boydak, Hakan Atay, Sinan Gündemir, Murat Batır, Emel Sezginer ve Semih Gezer seçildi.
13 Mayıs’ta Tandoğan Meydanı’nda buluşuyoruz
Seçilen yeni yönetim kurulu kendini tanıttıktan sonra,yapılan düzenleme ile Genel Başkanlığa getirilen Mükremin Şahin, genel kurula teşekkür ederek, “Bu dernek hepimizin. Türkiye’de ve dünyada yapmamız gereken çok iş var, bu işler için hepinizin yardımları ve destekleri lazım, gelecek nesiller için çok çalışmalıyız” dedi.
13 Mayıs 2017 tarihinde Ankara Tandoğan Meydanında ‘’18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü’’ Anma Mitingi’ni, Türkiye’den tüm şubelerin katılımı ile gerçekleştireceklerini söyleyen Mükremin Şahin ‘’Tüm vatandaşlarımızla 13 Mayıs Cumartesi saat 13.00’te Tandoğan Meydanı’nda buluşuyoruz’’ mesajını duyurdu