Türkiye kararı tanımıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetim sürecine alan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin kararını tanımayacaklarını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) Türkiye’yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetim sürecine almasına yönelik kararını “tamamen siyasi” olarak değerlendirdi ve “Kararı tanımıyoruz” dedi.

Reuters’a konuşan Erdoğan, 16 Nisan’daki referanduma ilgili “Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) sonuçları değerlendirme yetkisi yok” dedi.

‘ERKEN SEÇİM YOK’

Erdoğan, olası bir erken seçimin de Türkiye gündeminde olmadığını belirtti. Erdoğan, “Bir seçim ile tekrar gündemi farklı bir yere kaydırmanın anlamı yok, Kasım 2019’a kadar işimize bakacağız, ekonomimizi güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.
YILDIRIM:DEĞERLENDİRMESİNİ YAPACAĞIZ

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetim sürecine alan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin kararının Avrupa Birliği’nde yansıması görüleceğini söyledi.

AKPM’de, bugün, 113 kabul oyuna karşılık 45 ‘ret’le Türkiye’nin 13 yıl sonra yeniden siyasi denetim sürecine alınması kararlaştırılmıştı.

Yıldırım, AKPM kararının siyasi olduğunu savunurken şunları söyledi: “Avrupa Birliği ile AKPM yakın çalışıyor. Avrupa Birliği, AKPM’nin verdiği kararları da referans kabul ediyor. Önümüzdeki günlerde bu kararın Avrupa Birliği’de yansıması görülecektir.”

Başbakan şöyle devam etti: “AKPM bir gün aldığı bu kararın ne kadar yanlış olduğunu görecek. Bu kararın doğuracağı sonuçlar olacak, hükümet olarak değerlendirmemizi yapacağız.