“AK PARTİ’NİN SIĞINMACI POLİTİKASI VAROŞLARI PATLAMAYA HAZIR BOMBAYA ÇEVİRDİ”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CANKURTARAN’DAN ÇARPICI UYARI: “AK PARTİ’NİN SIĞINMACI POLİTİKASI VAROŞLARI PATLAMAYA HAZIR BOMBAYA ÇEVİRDİ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, AK Parti’nin Türkiye’yi dev bir sığınmacı merkezine çevirdiğini ve bu potansiyelin de çoğunlukla varoşlarda toplandığını belirterek, “Buralarda ufak bir gerginlik bir anda çığırından çıkabiliyor. AK Parti’nin sığınmacı politikası özellikle varoşları patlamaya hazır bombaya çevirdi. Hem bizim vatandaşlarımız mağdur oluyor hem de önlem alınmazsa sorunun sığınmacılara yönelik bir tepkiye dönüşme riski bulunuyor” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, referandumdaki desteklerinden dolayı vatandaşlara yönelik başlatılan teşekkür ziyaretlerine Sultangazi ile devam etti.

Sultangazi Cami Durağı mevkiinde vatandaşlarla görüşen Cankurtaran’ın burada yaptığı basın açıklamasında gündeminde ilk olarak geçtiğimiz günlerde Sultangazi’de Afgan uyruklu kişilerle, mahalleli arasında yaşanan ve bir gencin ölümüyle son bulan olaylar vardı. Cankurtaran neredeyse her hafta Türkiye’nin farklı bir yerinde sığınmacılarla ilgili bir olayın yaşandığını belirterek şöyle konuştu:

CANKURTARAN’DAN SIĞINMACILARA KARŞI TEPKİ UYARISI

“Hükümetin Suriye krizinde izlediği yanlış politika ve AB’ye karşı mültecileri bir koz gibi kullanmaya çalışması ülkemizi dev bir sığınmacı merkezine dönüştürdü. Kimi tahminlere göre dört milyona yakın yabancı sığınmacı ülkemizde ikamet ediyor. İşsizliğin yüzde 13’lere dayandığı ülkemizin bu kadar sığınmacıyı barındırması güç. Bu insanların uyum sağlamasını kolaylaştıracak imkanlar yetersiz. Gelen sığınmacılar da daha kolay barınabilmek için zaten kendi içinde çok ciddi sosyal ve ekonomik sorunları bulunan varoş diye tabir edilen mahalleleri seçiyor. Buralarda farklı kültürlerdeki bu insanlar ile yerli nüfus arasındaki ufak bir gerilim bir anda çığırından çıkabilecek olaylara neden olabiliyor. AKP’nin sığınmacı politikası özellikle varoşları patlamaya hazır bombaya çevirdi. Hem bizim vatandaşlarımız mağdur oluyor hem de önlem alınmazsa sorunun sığınmacılara yönelik bir tepkiye dönüşme riski bulunuyor. Vatandaşların bir kısmı Türkiye’de neredeyse her olan biteni özünde mağdur olan bu insanlardan biliyor. Türkiye acilen bu konuda somut bir politika geliştirmelidir. Gerginlik yaşanabilecek mahallelerde zamanında önlemler alınarak hem vatandaşlarımızın hem de sığınmacıların mağdur olması engellenmelidir.”

“ERDOĞAN, OHAL’İ 30 YIL SÜRDÜREN HÜSNÜ MÜBAREK’E Mİ ÖZENİYOR?”

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti kongresinde yaptığı konuşmada OHAL’i kaldırmayacaklarını söylediğini belirten Cankurtaran, “Erdoğan, ‘OHAL kalkmayacak’ derken yönetimde kaldığı 30 yıl boyunca Mısır’da OHAL’i sürdüren ve bu sırada muhalifleri üzerinde baskı kuran Hüsnü Mübarek’e mi özeniyor? OHAL’in demokrasimizde ve ekonomimizde açtığı hasarlar ortada. Erdoğan, OHAL’e dayanarak gücünü perçinleyeceğini sansa da OHAL’in yol açtığı sorunlar onun gidişini hızlandıracaktır” diye konuştu.

“DAHA ÖNCE BİRDEN FAZLA MI MİLLET, DEVLET, BAYRAK, VATAN VARDI?”

Son yapılan kongrede “Tek vatan, tek devlet,tek bayrak, tek millet” diye ifade edilen “Rabia” söyleminin AK Parti tüzüğüne eklendiğini hatırlatan Cankurtaran, “Daha önce birden fazla mı millet, vatan, bayrak, devlet vardı da biz mi bilmiyorduk? AK Parti, bunları tüzüğüne eklediğine göre demek oluyor ki bunların hepsine bugüne kadar bilinen tanımlarının dışında yeni tanımlamalar getirmek istiyor” dedi.

“AK PARTİ HÜKÜMETİ’NİN SUÇU ÇOK OLDUĞUNDAN KORKUSU DA BÜYÜK”

KHK ile ihraç edildikleri işlerini geri almak için açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semik Özakça’nın evlerine baskın yapılarak gözaltına alınmalarına ve devamında yapılan protestolara yönelik sert polis müdahalesini de eleştiren Cankurtaran, “Gülmen ve Özakça’ya müdahale gerekçesi

direnişlerinin yeni bir Gezi veya Tekel direnişine dönüşmesi ihtimali olarak açıklanmış. AK Parti hükümeti, en basit hak arama olayını, en basit bir eleştiriyi bile kendilerine karşı bir ayaklanmanın kıvılcımı olur diye görüyor. Çünkü AK Parti hükümetinin suçu çok olduğundan korkusu da büyük. Ancak unutmasınlar sakınılan göze çöp batar! Bu halkın bütün duyarlı kesimleri bir gün onları oylarını birleştirerek o korumak için zulümlerini daha katmerli hale getirdikleri koltuklarından indirecek” diyerek sözlerini tamamladı.