“Demokrasi Şehitleri Anıtı”yla Çankaya’da yaşayacak.

ÇANKAYA BELEDİYESİ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI
Alper Taşdelen: “İnsanlık suçu olan terörü lanetliyoruz. Bu anıtla hayatını kaybeden yurttaşlarımıza sahip çıkıyoruz. Çankaya’da sonsuza kadar yaşayacaklar”
Türkiye’nin önde gelen isimlerini parklarında yaşatan Çankaya Belediyesi, başkentte yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenleri unutmadı. Başta 10 Ekim Ankara Garı önünde olmak üzere, patlamalarda yaşamını yitirenlerin anısı, heykeltıraş Eşber Karayalçın tarafından yapılan “Demokrasi Şehitleri Anıtı”yla Çankaya’da yaşayacak.
Türkiye’nin önde gelen isimlerini parklarına veren Çankaya Belediyesi, başkentte yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenleri unutmadı. Başta 10 Ekim Ankara Garı önünde olmak üzere patlamalarda yaşamını yitirenlerin anısı heykeltıraş Eşber Karayalçın tarafından yapılan “Demokrasi Şehitleri Anıtı”yla Çankaya’da yaşayacak.
Turan Güneş ile Doğukent Bulvarı kesişiminde yer alan “Demokrasi Şehitleri Parkı”ndaki anıtın açılış töreni, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Törene, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Çankaya Grup Başkanvekili Bülent Ateşoğulları, CHP Çankaya İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcıları, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, Heykeltıraş Eşber Karayalçın ile semt sakinleri katıldı.
Törende konuşan Başkan Taşdelen, Türkiye’de son 2-3 yılda büyük terör saldırılarının gerçekleştiğini hatırlatarak, “10 Ekim’de Ankara Garı önünde barış ve demokrasi talepleri için biraraya gelen insanları aramızdan aldılar. Kızılay’da, Merasim Sokak’ta, 15 Temmuz hain darbe girişiminde masum insanlar hayatını kaybetti” diye konuştu.
Cumhuriyete ve demokrasiye sonsuza kadar sahip çıkacaklarını vurgulayan Taşdelen, “Bir tek vatanımız var biz orada özgürce yaşamak istiyoruz. İnsanlık suçu olan terörü lanetliyoruz. Bu anıtla hayatını kaybeden yurttaşlarımıza sahip çıkıyoruz. Çankaya’da sonsuza kadar yaşayacaklar” dedi.
10 Ekim Ankara Garı önündeki saldırıda eşini kaybeden 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun da, katliamın üzerinden 19 ay geçtiğini belirterek, “O günü sonsuza kadar unutturmayacak bu anıt için Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e çok teşekkür ediyoruz. Patlamanın ardından 39 farklı ile cenaze gönderdik. En azından o illlerin belediyelerinden de benzer bir duyarılılık göstermelerini bekliyoruz” diye konuştu.
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de Başkan Taşdelen’in Ankara’ya çok önemli bir anıt daha kazandırdığını belirterek, “Demokrasi ve insan hakları için ağır bedeller ödeniyor bu ülkede. O bedelleri ödeyenlerin önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadesini kullandı.
Tören, ortasında bulunan yüz ampülle, yaşamını kaybedenlerin aydınlığını ve uzanan çelik çubuklarla yaşamını yitirenlerin kendisini simgeleyen anıt heykelin açılmasıyla sona erdi.