Erdoğan iş dünyasına seslendi: OHAL’i kaldıramayız

Erdoğan iş dünyasına seslendi: OHAL’i kaldıramayız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üç yıl sonra ilk kez konuk olduğu TÜSİAD etkinliğinde, iş dünyasının olağanüstü hal (OHAL) ile ilgili endişelerini anlamakta güçlük çektiğini belirtip, OHAL’in bir süre daha kaldırılmayacağını söyledi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, bir süredir soğuk rüzgarların estiği iş dünyasına önemli mesajlar verdi.

Özel sektörün ekonominin lokomotifi olduğunu belirten Erdoğan, sık sık TÜSİAD’dan yapılan OHAL’in sonlandırılması çağrısına da bizzat yanıt verdi.

‘Neyinizi engelledi?’

Kendisinden önce kürsüye çıkan TÜSİAD Başkanı Erol Birecik’in “10 aydır bir daha uzatılmayacağını umduğumuz OHAL döneminde yaşıyoruz” sözlerine yanıt veren Erdoğan, OHAL’le ilgili endişeleri anlamadığını söyledi.

Erdoğan şöyle konuştu: “”OHAL konusundaki endişelerinizi anlamakta biraz zorlanıyorum. OHAL işadamlarının neyini engelledi? Ülkemizin yıkılmasına milletimizin yok edilmesine yönelik bir operasyon yapılıyor. 249 şehidimiz var, biz hala OHAL’i kaldıralım diyoruz.”

‘Kusura bakmayın’

OHAL’in kaldırılmayacağının sinyalini veren Erdoğan, “Her şey huzura, refaha kavuşmadan OHAL’i kaldıramayız. Bize şimdi bazı şeyler çok rahat geliyor. OHAL’i kaldıralım. Kusura bakmayın biz şu anda bu OHAL’İ ülkemizde her şey sağlıklı bir şekilde yürüsün diye devam ettiriyoruz. Herhangi bir iş adamımızı engelliyorsa söyleyin gereken adımı atarız. Hala atacağımız çok adım var” dedi.