Galatasaray ,Bursa’ yı Mutsuz bıraktı:5-0

Bursaspor Galatasaray’a 5-0 mağlup olunca Teknik Direktör Mutlu Topçu istifa etti.. Timsah Arena’da oynanan maçta Galatasaray’a farklı galibiyeti getiren golleri, 5 ve 45. dakikalarda Bruma, 58. dakikada Ahmet Çalık, 60. dakikada Podolski ve 89’da Yasin Öztekin kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 52’ye yükselterek haftayı 4. sırada kapattı. Bursaspor ise 35 puanla 13. sırada yer aldı.
5. dakikada Galatasaray öne geçti. Carole’ün pasıyla sol kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Bruma, topu penaltı noktasına doğru çevirmek istedi. Bruma’nın pasında topa kale sahasının içinde ters bir dokunuş yapan Bursasporlu defans oyuncusu Ertuğrul Ersoy’un müdahalesinin de etkisiyle meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.
45. dakikada Galatasaray farkı 2’ye çıkardı. Podolski ile duvar pası yaparak ceza sahasına giren Bruma’nın, penaltı noktası üzerinden vuruşunda top Harun Tekin’in müdahalesine rağmen filelerle buluştu: 0-2.
58. dakikada Galatasaray farkı 3’e çıkardı. Sağ kanattan kazanılan serbest atışı kullanan Sneijder, topu arka direğe doğru gönderdi. Pozisyonu iyi takip eden Ahmet Çalık, kafayla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 0-3.
60. dakikada Galatasaray bir gol daha buldu. Sneijder’in ara pasıyla hareketlenen Podolski, kaleci Harun ile karşı karşıya kaldı. Alman futbolcu, topu ceza yayı üzerinden filelere gönderdi: 0-4.
89. dakikada Galatasaray farkı 5’e çıkardı. Bursaspor ceza sahası içinde oluşan karambolde Yasin Öztekin, sağ çaprazdan sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-5.