Karadeniz Ereğli halkı Sinemalarını geri istiyor

Karadeniz Ereğli halkı Sinemalarını geri istiyor.
Konu ile ilgili Belediye Başkanına bir çağrı yapan DSP ilçe Teşkilatı ”Sinema sadece eğlence değildir, Temelinde sanat vardır ,kültür vardır ”diye seslenerek Ereğli’ nin kültürüne sahip çıkılmasını istedi.
DSP Teşkilatının Belediye Başkanına gönderdiği mektup aynen şöyle:
”Sayın Belediye Başkanım Bu VEBAL Senin
KDZ EREĞLİ nin özelliklerinden biri Ereğli kültürü idi sinemalardı, tiyatrolar dı, yani kültürdü.

Sinemalar Daha çok eğlence mekanları olarak görünmekte . Sinemanın temeli eğlence olmakla birlikte kültürel bir gösteridir. Sadece eğlence değildir. Ağırlıklı eğlence olunca temelinde sanat olduğu unutuluyor.
Bu sinemalar kapanınca Sinema fiyatlarının pahalı olması da bir neden tabii ki.
Malum, şimdi sevimsiz AVM sinemalarının devrindeyiz.
Biz de diyoruz ki, Kdz Ereğli Belediyesi sinemalara destek versin,
kdz Ereğlimizdeki sinemalar tek tek kapanmakta bu sinemalar benim hatırladığım kadarıyla Alemdar sineması, Halk sineması, Konak sineması , Çınaraltı sineması ,Dünya sineması .Dikmen sineması , Belediye sineması , Erdemir sinemasi . şimdide sıradaki Akm sineması anılarımız hatıralarımız bir bir kapatılarak yok oluyor bizlerde sadece izliyoruz aynı sinema izler gibi etkilenmeden tepkisizce zannediyorum ki izlediğimiz sinemalardan kapatılan sinemalardan hiç bir şey algılayamadık anlamadık gelecek nesiler ede anlatacaksak sineme kültüründen ve tiyatrolardan bahsetmemiz söz konusu olmayacak bu kusur bana göre sinema işletmecilerinin değil sinema veya tiyatro seyircisinin hiç değil illa bir suçlu kabahatli arayacaksak şehrimizin geçmişteki ve şimdiki belediye başkanlarıdır şehrimizin kaymakamıdır hele hele biz ler siyasi ilçe başkanlarıdır derneklerdir ama asla söz söyleyemeyeceğimiz sinema seyircileri değildir”