Tarım Bakanlığına 2700 kişi alınacak

Ziraat,gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi mühendisi, veteriner
hekim,müfettiş,hukukçu,proje uzmanı ve idari elemana ihtiyaç var…..

2700 mühendis,veteriner,müfettiş,uzman ve idari eleman alınacak…..

Haber:Halim Utlu
Bir süreden beri gündemde olan personel alımının, tam sayısı ve nitelikleri belli oldu.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesine,bağlı ve ilgili kuruluşlara, toplam 2700 personel alımı yapılacağı,bununla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiği duyuruldu.
Buna göre; 2000’ini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesine, 500’ü Tarım Kredi Kooperatifleri
Merkez Birliği teşkilatına ve 200’ü de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) olmak üzere toplam, 2700 kişi istihdam edilecek.
2000’ini Bakanlık bünyesinde sözleşmeli çalışacak
Personel alımı konusunda, Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kanalı ile dün yazılı bir açıklama
yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, istihdam edilecek personelin sayı ve özelliklerini duyurdu. Bakan Çelik ““Bir süreden beri gündemde olan personel alımı konusunda nihai aşamaya gelmiş bulunuyoruz.Bu kapsamda 2000’ini Bakanlığımız bünyesine, 500’ü Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği teşkilatına ve 200’ü de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) olmak üzere, toplam 2700 kişiyi istihdam etmiş olacağız.”dedi.
Tarım Kredi Kooperatiflerine 500 kişi
Bakan Faruk Çelik’in açıklaması şöyle: “Bakanlığımız çatısı altında istihdam edeceğimiz 2000 kişinin tamamı 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli pozisyonda görev yapacak kimseler olacak.Ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi, veteriner hekim vb. alanlardan istihdam edilecek 2000 kişinin alımına ilişkin takvimi en kısa sürede açıklayacağız.Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesine alınacak 500 kişiye ilişkin olarak ise başvuru süreci devam etmektedir.
200 kişi,TKDK’na alınacak
Tarım Kredi’nin 17 Bölge Birliği’ne bağlı kooperatiflerde 286 kooperatif görevlisi, 204 ziraat mühendisi istihdam edilecek. Merkez Birliği bünyesine ise 10 müfettiş yardımcısı alınacak.
Ayrıca TKDK bünyesine de 200 kişi alacağız. Alacağımız 200 kişi; denetim, hukuk, yerinde kontrol, proje uzmanı ve idari konularda görev yapacak. TKDK’nın personel alımına ilişkin detaylar, önümüzdeki günlerde kamuoyumuzla paylaşılacaktır.”