“Yargıyla alakalı bir konu,AK partiye fatura kesmek kimsenin haddi değil”

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘FETÖ’den tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliyesiyle ilgili ilk kez konuştu: “Yargıyla alakalı bir konu. Kalkıp da Ak Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddi değil.”
Kavurmacı’nın tahliyesinin yargıyla alakalı bir konu olduğunu söyleyen cumhurbaşkanı, “Bunun beraatine karar vermemiş. Denetimli serbestlikle bırakılmış vaziyette. Kalkıp da Ak Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddi değil. Önce bunlar kendi işleriyle uğraşsınlar” dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik yürütülen ‘FETÖ soruşturması’ kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın da aralarında bulunduğu 83 işadamı hakkında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan yedi buçuk yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

İddianamenin hazırlanmasının ardından Kavurmacı, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edilmişti. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Kavurmacı’nın tahliyesinin inceleneceğini söylemişti.