”Yüzde 49 sadece bize aitmiş havası yaratmak yanlış”

Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Ayşe Sayın’a konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti içindeki genel başkanlık tartışmasıyla ilgili “Bu tartışmaların geride kaldığını düşünüyorum samimi olarak. Arzu eden arkadaşların elbette en doğal hakkıdır genel başkan olabilirler, onlara salon da tutarım, isterlerse delegeleri davet ederim, gelip konuşma yapsınlar. Benim demokratik standardında bu var. Yani böyle kavgaya yer yok. İnsanlar gelirler, genel başkanlığa aday olurlar saygı gösteririz, kazanırlarsa genel başkan olurlar saygı duyarız” dedi.

“Partiyi karıştırmak amacıyla Saray’dan düğmeye basıldı” sözleri hatırlatılan CHP lideri, kendisine gelen duyumu milletvekili arkadaşıyla paylaştığını ve referandum sonucundan iktidar kanadının rahatsızlık duyduğunu savundu.

‘İlkelerden yola çıkmalıyız’

“Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi öncesi bir ittifaklar süreci başlar mı?” sorusunu “Onu bilemem. O sorunun cevabını ben veremem, bugün veremem” diyerek yanıtlayan Kılıçdaroğlu, toplumu ayrıştıran ve kutuplaştıran ittifakları doğru bulmadıklarını aktardı.

CHP lideri “Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?” sorusunu ise şöyle yanıt verdi: “Bu soruya tek başıma benim cevap vermem kadar yanlış bir şey olamaz. CHP genel başkanı olarak çıkıp, yüzde 49 sadece size aitmiş gibi bir hava yaratıp aday belirleme sürecine girerseniz yanlış olur. Biz hayal kırıklığı yaratmadan, bu birlikteliği güçlendirerek, paydayı büyüterek yolumuza devam etmeliyiz. Daha çok ilkelerden yola çıkarak çaba harcamamız gerekiyor. Kişilerin isimlerini bugünden telaffuz etmek kadar yanlış bir şey yoktur. Biz ilkelerden yola çıkmalıyız. O ilkeleri çerçevesinde adaylar da belirleriz. O A kişisi mi olur, B mi, C mi olur, bugünden bilemeyiz. Hani derler ya doğmamış çocuğa don biçmek gibi. Böyle bir tablo yok bugün…”