1341 mühendis ve 717 veteriner alınacak alınacak

TKDK’ya alınacak personel, 41 il ve merkeze yerleştirilecek…

717 veteriner,874 ziraat, 328 gıda, 96 su ürünleri, 10
balıkçılık teknolojisi ve 33 harita mühendisi alınacak………

Haber:Halim UTLU
Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında,çeşitli sebeplerle azalan personel ihtiyacını karşılamak ve özellikle üniversite mezunu gençlere iş imkanı yaratmak amacıyla başlatılan istihdam politikaları kapsamında,alınacak personel sayıları ve nitelikleriyle ilgili duyurular devam ederken,bugün yapılan açıklamaya göre; 328 gıda mühendisi, 96 su ürünleri mühendisi, 874 ziraat mühendisi, 10 balıkçılık teknolojisi, 33 harita mühendisi ve 717 veteriner hekim alınacak.Alınacak personel sayısının, 2 bin 58
olacağı açıklandı.
İl ve ilçelerdeki ihtiyaçlar dikkate alındı
Yeni personel alımı konusunda Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kanalı ile bugün bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, il ve ilçelerdeki ihtiyaçları dikkate alarak, ne kadar personel alacaklarını paylaştı.Bakan Çelik “Bir süreden beri gündemimizde olan personel alımı hususunda neticeye varmış bulunuyoruz.Taşra teşkilatlarımızda görev yapmak üzere sözleşmeli 2 bin 58 mühendis ve veteriner hekim alımı yapacağız.
Sözleşmeli 1341 mühendis ve 717 veteriner alınacak
Alımı yapılacak 2 bin 58 sözleşmeli personelin 1341’i mühendis (874 ziraat, 328 gıda, 96 su ürünleri, 10 balıkçılık teknolojisi, 33 harita) ve 717’si veteriner hekimden oluşacak.Bu belirlemeleri yaparken il ve ilçelerdeki ihtiyaçları dikkate aldık.”dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in açıklamasına göre; gıda mühendislerinin büyükşehirlerde, veteriner hekimlerin ise hayvancılığın yoğunlukta olduğu bölgelerde, yoğun olarak istihdam edilmesine dikkat edildi. Alımı yapılacak personelin pozisyonlarının vize işlemleri, Maliye Bakanlığı’nın yaptığı yoğun çalışma ile tamamlandı.
Yerleştirme işlemleri çalışmalarına da başlandı
“ÖSYM Başkanlığı ile birlikte yerleştirme işlemleri çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. ÖSYM’nin belirleyeceği yerleştirme takvimi doğrultusunda, müracaat ve yerleştirme işlemlerine başlanacak. Tercihler, büyük ihtimalle Ramazan Bayramı sonrası alınmaya başlanacak.” diyen Bakan Çelik,tarım kredi kooperatifleri,bölge ve merkez birliğine ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) alınacak personel konusunda da şu bilgiyi paylaştı;
TKDK’ya alınacak personel, 41 il ve merkeze yerleştirilecek
“Tarım kredi kooperatiflerine alınacak 500 kişinin başvuru süreci neticelendi. Müracaatlara yönelik ön incelemelerin tamamlanmasının ardından, mülakat yapılacak. Mülakata katılmaya hak kazanan adaylar ile mülakat yer ve saati 19 Haziran’da açıklanacak.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) ise yıl içinde 200 kişi alacağız. Bu konudaki detayları ise önümüzdeki günlerde netleştireceğiz.”
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) alınacak personelin bir kısmının,41 ilde kurulu il koordinatörlüklerinde, bir kısmının da, Ankara’daki kurum merkezinde görevlendirileceği öğrenildi.