60 KİLOMETRE UZAKTA EVDE SAĞLIK HİZMETİ

60 KİLOMETRE UZAKTA EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Çankaya Belediyesi, Evde Sağlık hizmetinde, mesafe tanımıyor. Çankaya’nın yaklaşık 60 km ötesine de hizmet götüren Belediye, Tohumlar Mahallesi Kuyucak Yaylası’nda yaşayan 83 yaşındaki hastanın ameliyat sonrası pansuman işlemini yapıyor.
Belediye sağlık ekipleri sene başından bu yana 2 bin 263 vatandaşa evde sağlık hizmeti verdi.

Çankaya Belediyesi Çankayalılara, ücretsiz evde sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’ne başvuran vatandaşlara, evde sağlık hizmetini ücretsiz sağlayan Çankaya Belediyesi, birinci basamak sağlık hizmetini sağlık kuruluşuna gitme durumu olmayanlara veriyor. Belediye sene başından bu yana başvuran 2 bin 263 hastaya ücretsiz evde sağlık hizmeti verdi.
Çankaya’ya bağlı ancak kent merkezine yaklaşık 60 km mesafede olan mahallelerine evde sağlık hizmeti götüren Çankaya Belediyesi sağlık ekipleri, Tohumlar Mahallesi Kuyucak Yaylasında yaşayan 83 yaşındaki vatandaşa ameliyat sonrası pansuman hizmeti veriyor. Bu hizmete ameliyat izleri iyileşene kadar devam edecek sağlık ekipleri, ihtiyacı olan her vatandaşa nerde olursa olsun hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyor.

ALPER TAŞDELEN: “HALKIMIZ MUTLU OLURSA BİZ DE MUTLU OLURUZ”
Sağlıkla ilgili ihtiyaçların koşulsuz ve ücretsiz karşılanması gerektiğinin ve bunun temel insan hakkı olduğunun altını çizen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, belediye hizmetlerinde insanı merkeze alan bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi. Çankaya’da sosyal demokrat belediyeciliğin gereklerini hizmete dönüştürdüklerini vurgulayan Taşdelen, “Rant odaklı değil insan odaklı hizmet anlayışımızla halkımıza hizmet ediyoruz. Hastalıkta, sağlıkta her zaman halkımızın yanındayız. Çankayalılar istedikleri zaman belediyelerine ulaşabiliyor ve hizmetlerinden yararlanabiliyor. Sağlık hizmetlerimiz de ücretsiz; ihtiyacı olan evinde alıyor bu hizmeti veya semtlerdeki sağlık evlerimizde ağız-diş sağlığı ve birinci basamak sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor. Vatandaşlarımızın özel hastane tercihleri için de yüzde 50’ye varan indirim imkanı sunan Sağlık Kart projemizi başlattık. Bu karttan Çankaya’da yaşayan her vatandaşımız koşulsuz yararlanabiliyor. Halkımız mutlu olursa biz de mutlu oluruz” diye konuştu.

KOŞULSUZ SOSYAL DESTEK
Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’ne başvuran vatandaşlara, evde sağlık hizmetini ücretsiz sağlayan Çankaya Belediyesi, birinci basamak sağlık hizmetini sağlık kuruluşuna gitme durumu olmayanlara veriyor. Evde Sağlık Hizmeti’nde hastaları evinde ziyaret eden sağlık ekipleri, sağlık sorunlarını dinleyerek bilgilendirme ve sağlık kuruluşuna yönlendirme konusunda da destek veriyor. Belediye, başvuruda bulunan vatandaşlara kendi ambulansları ile nakil hizmeti de veriyor.
Belediye’ye 0850 455 02 65 numaralı ücretsiz hat aracılığıyla ulaşarak hizmet alma talebini ileten vatandaşlar, pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, kan tetkiki için kan örneği alma gibi birinci basamak sağlık hizmetlerini ve hasta nakli hizmetini alabiliyor.