Başbakan Bankaları uyardı :Faizleri indirin

İSO Meclis Toplantısı’nda konuşan Başbakan Yıldırım, bankaları uyardı. Yıldırım, “Tren kalkıyor hareketten önce son çağrıyı yapıyorum ya adam gibi makul bir faiz oranını benimsersiniz veya biz bunun tedbirini alırız. Bunu bankacılarımız bir tehdit olarak algılamasın. Elimizde araçlarımız var. Ellerinden parayı falan alacak değiliz. Aracımız olduğunu bilsinler” diye konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Beyoğlu’ndaki yeni hizmet binasının açılışı ve meclis toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin göz bebeği reel sektör temsilcilerinden İSO’nun aylık meclis toplantısına katılmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu dile getirerek, dostlukları arttırmak, bağları güçlendirmek, geleceğin dünyasına birlikte hazırlanmak için Türkiye’yi daha da büyütmek için hep birlikte gayret gösterildiğini söyledi.
Türkiye’nin sanayi üretiminin yüzde 34’ünü, istihdamın yüzde 16’sını oluşturan İSO’nun bu meclis toplantısının, ülke, sanayiciler ve iş alemi için hayırlı sonuçlara vesile olmasını dileyen Yıldırım, “Sanayileşmek milli bir davadır. Sanayicilik yapmak, bir sevda işidir. Para kazanmak için tercih edilecek en öncelikli iş değildir. Para kazanmanın birçok yolu var, en zor yollarından biri de sanayici olmaktır. Bunu kendi ölçüsünde denemiş, sanayicilik de yapmış, ağır sanayide de çalışmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Para kazanabilirsiniz ama bir eser, bir ürün ortaya koymanın verdiği hazzı yaşayamaz. Bir imalat, bir ürün yaptınız onun için bin bir zahmete katlanırsınız. Geceniz, gündüzünüz olmaz ama işin sonunda başarınca bütün yorgunluğunuz gider, ne para kazandığınızı düşünürsünüz ne para kaybettiğinizi düşünürsünüz. Sanayicilik kutsal, çileli bir iş ama memlekete de iz bırakan bir iş” diye konuştu.