Bu acıya yürek dayanmaz:13 ŞEHİT DAHA

Şırnak Kato Dağı’ında PKK’lı teröristlere yönelik başlatılan operasyonu sürdüren askerlerin bulunduğu helikopter düştü. Kazada operasyonları yöneten Tümgeneral Aydoğan Aydın ile 12 asker şehit oldu. Tümgeneral Aydın ve askerlerin Beytüşebap’ta iftardan sonra Şenoba’ya döndüğü ve helikopterin Şenoba’dan yeniden havalandıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştüğü belirtildi.
ŞIRNAK Şenoba’da dün akşam saatlerinde düşen helikopterde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) uzun süreden beri Kato Dağı’nda terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonunu yöneten 23. Tümen Jandarma Sınır Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile birlikte tümende üst düzey görev yapan rütbeli subaylar dahil 13 asker şehit düştü.

Tümgeneral Aydın ve silah arkadaşlarının Beytüşebap’ta iftarını açtıktan sonra Şenoba’ya geri döndüğü öğrenildi.

Şırnak Valiliği’nin açıklamasına göre Cougar tipi Helikopter Şenoba’dan üs bölgelerini denetlemek için yeniden havalandıktan yaklaşık 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Helikopterin radarda kaybolmasından kısa süre sonra düştüğü anlaşıldı. Kurtarma ekipleri kaza yerine ulaştıktan sonra ilk etapta 11 şehidin cenazesine ulaşıldı. Ardından 2 şehidin cenazesi de bulundu.
Şehit düşen askerler ve rütbeleri de şöyle:

“Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemirkol, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş, Başçavuş Fevzi Kıral, Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal.”

Helikopteri uçuran mürettebatın da iki pilot ve bir teknisyenden oluştuğu öğrenildi.