ÇANKAYA’NIN MUHTARLARI KARDEŞLİK SOFRASINDA

ÇANKAYA’NIN MUHTARLARI KARDEŞLİK SOFRASINDA

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, Çankaya’nın muhtarları ile iftarda buluştu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan sofralarında vatandaşlar ve sivil toplum örgütleriyle buluşuyor. Çankayalı muhtarları iftar sofrasında ağırlayan Taşdelen, “Ramazan birliğin, beraberliğin, dirliğin, adıdır. Ramazan hoşgörünün, paylaşmanın ayıdır. O yüzden Ramazan ayında daha yoğun duygular yaşıyoruz” dedi.
Alper Taşdelen, Çankaya genelinde 5 ayrı iftar çadırı kurarak vatandaşlarla kardeşlik sofralarını paylaştıklarını belirtti. Çankaya Belediyesi olarak, inancı kökeni, yaşam biçimi ne olursa olsun 1 milyon Çankayalıya hizmet verdiklerini ve tümünü kucakladıklarını ifade eden Taşdelen sözlerini, “ Halkımızın acısında sevincinde bir arada oluyoruz. Belediye halkının yanındaysa gerçek anlamda belediyedir. Ramazanınızın mübarek olmasını diliyor saygılar ve sevgiler sunuyorum” diyerek tamamladı.
Taşdelen’in Çankayalı muhtarları konuk ettiği iftara, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli’nin yanı sıra CHP Çankaya İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, Mamaklı muhtarlar, Deliceliler Derneği yöneticileri de katıldı.

ÇANKAYA’DA İFTAR SOFRALARI BÜYÜYOR
Çankaya Belediyesince 2014 yılında başlatılan uygulama ile bugüne dek 430 bin Çankayalı iftar sofralarında buluştu. Bu sene kurulan 5 çadırda 135 bin kişinin katılımı öngörülerek yemek çeşidi ve sayısı genişletilirken, Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği ÇAYED – Yarım Elma eliyle ailelere dağıtılan gıda kolilerinin sayısı da artırılacak.