Enis Berberoğlu’ na 25 yıl hapis şoku

MİT TIR’larına ait görüntüleri gazeteci Can Dündar’a verdiği gerekçesiyle yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, ‘casusluk’ suçlamasıyla ömür boyu hapse çarptırıldı. Cezası 25 yıla indirilen Berberoğlu, tutuklanarak cezaevine göndrrildi.
Adana ve Hatay’da Ocak 2014’te silah taşındığı gerekçesiyle durdurulan MİT TIR’larına ait görüntüleri eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği gerekçesiyle yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında dün karar çıktı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Berberoğlu ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül katıldı.

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından kararını açıklamadan önce gizlilik kararını kaldırarak basın mensupları ve destek için gelen CHP’li milletvekillerini de duruşma salonuna aldı.

SUÇLAMA: CASUSLUK
Mahkeme, Berberoğlu’nun siyasi ve askeri casusluk maksadıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirtti ve ömür boyu hapis cezası verdi. Berberoğlu’na verilen ceza, geleceği üzerindeki olası etkileri gibi hususlar, sanık lehine takdiri hafifletici sebepler kabul edilerek takdiri indirim yapılarak 25 yıl hapse indirildi.

Mahkeme heyeti, Berberoğlu’nun, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak seçme, seçilme ve diğer siyasi hakları ile kendi altsoyu üzerindeki velayet vesayet ve kayyımlık yetkilerinden yoksun bırakılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti kaçacağı gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

‘BİLİYORUM Kİ BENİ UNUTMAYACAKSINIZ’
ENİS Berberoğlu, kararın ardından şunları söyledi: “Adından başka adliyeyle hiç bir alakası, adaletle alakası olmayan bir sarayın odalarında hukukun katledildiğini defalarca gördük. Biliyorum ki siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağım.”