Erdoğan:Bedelli Askerlik Y O K

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak’taki bağımsızlık referandumu kararının yanlış olduğunu söyledi. Toplantı öncesi ise bedelli askerlik tartışmalarına değinen Erdoğan, “Gündemde yok, dedikodusu var” dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.
Kuzey Irak’taki bağımsızlık referandumu kararına değinen Erdoğan, “Irak’taki Kuzey Irak yerel yönetimiyle ilgili yapılan açıklama bizi derinden üzdü” dedi.
Erdoğan, “Kuzey Irak’ın bağımsızlığıyla ilgili adım atmak Irak’ın toprak bütünülüğünü tehdittir ve yanlış bir adımdır. Temenni ederdik ki bu adım istişare yapılarak atılsın. Biz bu bölgede Irak’ın toprak bütünlüğünü hep savunduk. Bugüne kadar nasıl bu görüşmeleri yaptıysak burada da aynı şekilde bunun yapılması gerekirdi. Bu kritik süreçte böyle bir adım atılması kimsenin yararına değildir” diye konuştu.
“İÇTÜZÜK DEĞİŞENE KADAR MECLİS TATİLE GİRMEMELİ”
Şu anda AK Parti ve MHP elele verirler ve içtüzüğü değiştirir. Mevcut içtüzük bitmiş tükenmiş, bununla parlamento çalışmaz. Süratle bunu bitirmemiz lazım. Hiç bu işi geciktirmeyelim. Bu konuda atılacak adımları derhal atalım. İçtüzük değişene kadar Meclis tatile girmemeli. İsterseniz demokratik bir işlev yaparız. Kabul edenler etmeyenler deriz, kabul edilmiştir.”
BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI
Toplantı öncesinde kısa bir açıklama yapan Erdoğan,”bedelli askerlik tartışmalarına değindi. Erdoğan, “Kabinenin gündeminde bedelli yok, dedikodusu var” dedi.