Kaçak avlanan ve yasağı ihlal edenlere karşı amansız mücadele

Av yasaklarına uymadan avcılık yaparak günü kurtarmak
yerine, av yasaklarına uyarak geleceğimizi kurtarmalıyız…..

İç sularda 15 Nisan’da başlayan su ürünleri
av yasakları,30 Haziran’da sona eriyor…

Kaçak avlanan ve yasağı ihlal edenlere karşı
denetimlere, ara vermeden devam ediliyor..

Haber:Halim UTLU
01 Nisan 2017 tarihinde denizlerimizde,15 Nisan tarihinde iç sularda başlayan ticari ve amatör amaçlı su ürünleri av yasakları,1380 sayılı Su ürünleri Kanununa bağlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğler gereği, 30 Haziran’da iç sularda, 01 Eylül tarihinde de denizlerimizde sona eriyor.Yasaklar devam ederken,kaçak avlanan ve yasağı ihlal edenlere karşı da,mücadeleler devam ediyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı il müdürlüğü su ürünleri kontrolörleri, su ürünleri avlak sahalarında, karaya çıkış noktalarında, nakil araçlarında ve su ürünleri satış noktalarında, denetimlerini ara vermeden sürdürüyor.
3800 m.misina ağ,1 adet serpme ağa ve 3 adet tırıvırıya el kondu
Av yasağının başladığı tarihten bugüne kadar toplam 283 adet denetim yapan, yapılan denetimler sonucu 3800 m. misina ağ, 1 adet serpme ağa ve 3 adet tırıvırıya el koyan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
Samsun İl Müdürlüğü su ürünleri kontrol ekipleri, ayrıca dün yaptıkları baskınlarda, ağlarda takılı bulunan canlı balıklar ile kan sülüklerini de doğal ortamlarına bıraktı.
29.456 TL idari para cezası uygulandı
Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı,”Yapılan denetimlerde usulsüz su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen 26 kişiye toplam 29.456,00 TL. idari para cezası uygulanmıştır. Başta balıkçılarımızın ve tüm halkımızın yasaklara uymaları konusunda, gerekli hassasiyeti göstermelerini önemle temenni etmekteyim.”diyerek,şu mesajı paylaştı;
“Tüm halkımızdan; av yasaklarına uymaksızın yasak dönemde avcılık yapanları, başta en yakın il/ ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz olmak üzere, jandarma, emniyet ve belediye zabıta teşkilatlarına bildirmelerini talep etmekteyiz.
Balıklara, yaşamları boyunca en az bir kere üreme imkânı verilmeli
Unutmayalım ki, sürdürülebilir avcılığın sağlanması, tüm balıklara yaşamları boyunca en az bir kere üreme imkânı vermekle sağlanır. Av yasaklarına uymadan avcılık yaparak günü kurtarmak yerine, av yasaklarına uyarak geleceğimizi kurtarmalıyız.”
Öte yandan,15 Nisan tarihinde iç sularda başlayan ticari ve amatör amaçlı su ürünleri av yasaklarının, 30 Haziran’da sona erecek olması dolayısı ile balıkçılar da, son hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor.
Kooperatiflerin,30 Haziran’a kadar kongrelerini yapmaları gerekiyor
Motor, ağ,tekne bakımı gibi çalışmaları yoğunlaştıran balıkçılar,yeni sezonu heyecanla beklerken,özellikle su ürünleri kooperatifleri de, 30 Haziran’a kadar yapılması Kooperatifler Kanunu gereği zorunlu olan, olağan genel kurullarını yapmayı da sürdürüyor.
Su ürünleri kooperatifleri başkan ve yönetim kurulu üyeleri,genel kurullarda özellikle 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’na bağlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğlere uymaları,kaçak avlanma yapmamaları konusunda uyarılıyor ve cezalı duruma düşmemeleri için, yapılması zorunlu konularla ilgili olarak bilgilendiriliyor.