15 Temmuz afişlerine sert tepki

Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri anarken, o günü anlatan afişler büyük tartışma yarattı. Tartışmaya Meral Akşener ve Ümit Özdağ da katılırken, zehir zemberek ifadeler havada uçuştu. Akşener, sosyal medya hesabından darbeci askerlerle, Türk askerinin ayrı tutulması çağrısında bulunurken, Özdağ ise “15 Temmuz afişleri FETÖ’ye değil Türk ordusuna hakaret ve saldırı anlamına geliyor” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü için hazırlanan afişler sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Kullanılan görsellerde ‘Türk askerinin itibarsızlaştırıldığını’ düşünen on binlerce Twitter kullanıcısı, duruma tepki göstererek “askere düşmanlık, düşmana askerlik” ifadelerini kullanarak paylaşımlarda bulundu.

Kalkışmayla ilgili hazırlanan afişlere bir tepki de Meral Akşener ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’dan geldi.

Sosyal medya hesabından darbeci askerlerle, Türk askerinin ayrı tutulması çağrısında bulunan Akşener “15

Temmuz kalkışmasını yapan alçaklar yerine yenik, ezik, çaresiz Türk Askeri resmi koymak alçakların ekmeğine yağ sürmektir. Derhal düzeltilmelidir” ifadelerini kullanırken, Özdağ da “15 Temmuz afişleri FETÖ’ye değil Türk ordusuna hakaret ve saldırı anlamına geliyor. Yunan ordusundan acaba bu kadar nefret ediyor mu bunlar?” şeklinde paylaşımda bulundu.