”Adalet Siyasetin emrine verilirse………”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün 21. gününde yaptığı basın açıklamasında kararnameyle 780 hakim ve savcının görev yeri değiştirilmesinin siyasi otoritenin beklentilerine uygun yeni hakim ve savcılara yer açılmak amacını taşıdığını belirtti.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün 21. gününe başlamadan önce basın açıklaması yaptı.
Başbağlar’da yaşanan terör saldırısını hatırlatan CHP Genel Başkanı, “Umarız Türkiye bir daha böyle felaketlerle karşı karşıya kalmaz” dedi.
Kararnameyle 780 hakim ve savcının görev yerinin değiştirilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Yeni göreve başladılar beş altı günlük görev süresi içerisinde bir kararnameyle 780 hakim ve savcının yerini değiştirdiler. Niçin hangi otoriteyle, hangi gerekçeyle; Siyasi otoritenin beklentilerine uygun yeni hakimler görevlere başlasınlar diye. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz. Adaleti siyasetin eline verirseniz Türkiye’de demokrasi olmaz” ifadelerini kullandı.
İşte CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları; “5 Temmuz 1993 yılında bizim cumhuriyet tarihimizin en büyük sivil katliamlarından biri oldu. Bağbağlar’da 33 vatandaşımız terör örgütü mensupları tarafından katledildi. Sabah muhtarı aradım her yıl milletvekili arkadaşlarımız giderdi bu yıl il başkanı arkadaşlarımız gidecek. Umarız Türkiye bir daha böyle felaketlerle karşı karşıya kalmaz.

Bu yürüyüşü biz “Adalet Yürüyüşü” olarak andık. Adaletin ne kadar önemli olduğunu bütün vatandaşlarımıza anlatmak istedik. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu seçildi. Yeni göreve başladılar beş altı günlük görev süresi içerisinde bir kararnameyle 780 hakim ve savcının yerini değiştirdiler. Niçin hangi otoriteyle, hangi gerekçeyle; Siyasi otoritenin beklentilerine uygun yeni hakimler görevlere başlasınlar diye. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz. Adaleti siyasetin eline verirseniz Türkiye’de demokrasi olmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz insan hakları ihlalleri olur. Bütün bunları herkesin bilmesi lazım, özellikle ülkeyi yönetenlerin bilmesi lazım. Kendi adalet anlayışlarını topluma dayatmak değil evrensel adalet anlayışını hepimizin birlikte kabul etmesi lazım.

Hakan Balamir sinema dünyamızın en önemli sanatçılarından birisiydi, hayatını kaybetti. Yakınlarına, sanat dünyasına başsağlığı diliyoruz. Zaman zaman soruyorlar zayıfladın mı diye, kemerde bir ilik kazandım onu söyleyeyim ama öyle beş kilo vermedim.”