ÇANKAYA KADINLAR İÇİN ÇALIŞIYOR

ÇANKAYA KADINLAR İÇİN ÇALIŞIYOR

Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalarıyla rol model olan Çankaya Belediyesi, altı ay önce kurduğu Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile hizmet alanını genişletti.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, kadınların istihdam, eğitim ve sağlık konularından eşit bir biçimde yararlanmaları için çalıştıklarını belirtti.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalarıyla yerel yönetimlere rol model olan Çankaya Belediyesi, altı ay önce kurduğu Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile hizmet alanını genişletti.
Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayıcı hizmetleriyle “Mor Bayrak” sahibi olan Çankaya Belediyesi, Ankara Barosu Gelincik Merkezi ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ile işbirliği protokolleri imzaladı. Toplumsal cinsiyet ve kadının insan hakları alanlarında eğitimler düzenleyen Çankaya Belediyesi, eğitimlerden yaklaşık bin kişinin yararlanmasını sağladı.

KADINLAR SORUNLARINI ANLATTI
9 farklı semtte gerçekleştirdiği mahalle toplantılarıyla kadınların sorun ve taleplerini dinleyerek çözümler üreten Çankaya Belediyesi, kadınların kendilerinin ürettiği el emeği ürünlerinden gelir elde etmelerini sağlamak için alışveriş merkezlerinde stantlar kurdu. Çankayalıların yoğun ilgi gösterdiği stantlardan çok sayıda kadın yararlandı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ise kadınlar için film gösterimi, söyleşi düzenleyen, dergi çıkartan, kadın haklarına yönelik bilgilendirici broşürler dağıtan Çankaya Belediyesi, düzenlediği konserlerle de kadınların baskıya, sömürüye ve şiddete karşı bir arada olmalarını sağladı.

“CİNSİYET EŞİTLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, kadını ikinci plana atan anlayışa karşı mücadele ettiklerini belirterek, kadınların istihdam, eğitim ve sağlık konularından eşit bir biçimde yararlanmaları için çalıştıklarını belirtti.
Çankaya Belediyesi’nin de tarafı olduğu Avrupa Yerel Eşitlik Eylem Planı çerçevesinde planlamalar ve hizmet üretimleri yaptıklarını vurgulayan Başkan Taşdelen, “Belediyemizde ve ilçemizde fark yaratacak çalışmalar için sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle işbirliği içindeyiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayıcı çalışmaları yerine getiren belediyelere yönelik hayata geçirdiği ‘Mor Bayrak’ ı alan ilk belediyeyiz. Bu takdirle, çalışmalarımızı artırarak diğer belediyelere de örnek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.