Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu ‘na sert sözler: ‘Sokağa çıkamaz hale gelirsin’


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen törende konuşuyor.”Şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak için anıtlar yaptık” diyen Erdoğan, herkesi etkinliklere davet etti. CHP liderine sert dille eleştiren Erdoğan, “15 Temmuz’u anlayamayan gafiller var. Bunların başında ana muhalefet partisi genel başkanı geliyor. Sokaksa sokak diyen milleti ve devleti tehdit eden kişi asıl kendisi sokağa çıkamaz hale geleceğini iyi bilmeli” dedi.

Ak Parti Genel Merkezi’nde 15 Temmuz Meydanlarının Dili Sergisi açıldı ve 15 Temmuz Milli İradenin Zaferinin Analizi kitabının tanıtımı toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. CHP’nin İstanbul yürüyüşünü eleştiren Erdoğan, CHP liderine de “Sokaksa sokak diyen milleti ve devleti tehdit eden kişi asıl kendisi sokağa çıkamaz hale geleceğini iyi bilmeli” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi için “Ülkemizi böyle bir felaketin eşiğine getirenleri rabbimin kahretmesini niyaz ediyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yapacağımız anıt açılışlarına tüm milletimizi davet ediyorum. İnşallah ilk açılışımızı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün çıkışındaki alanda gerçekleştireceğiz. İkinci törenimizi 16 Temmuz sabah namazını müteakiben Külliye’deki bölgede yapacağız. 15 Temmuz’u Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan ederek milli anma günlerimiz arasına aldık. Malazgirt Zaferi, Çanakkale Zaferi, 30 Ağustos, Cumhuriyetimizin kuruluşu gibi 15 Temmuz’da milli tarihimizin sembollerinden biri olmuştur. Hala 15 Temmuz’un anlamını kavrayamamış olan gafiller olduğunu görüyoruz.

GAFİLLER VAR…

15 Temmuz milli sembollerimizden biridir. 15 Temmuz’u anlayamayan gafiller var. Bunların başında ana muhalefet partisi genel başkanı geliyor.Ankara’dan İstanbul’a yürüyen bu kişi derdinin ne olduğunu Maltepe’de ifşa etti. Kendisi adalet yürüyüşü demişti olsa olsa sözde adalet yürüyüşü olabilir. CHP Genel Başkanı’nın sözlerini duyunca aklıma Mevlana Hazretleri’nin adalet tanımı geldi. Ağaca su vermeyi adalet, dikene su vermeyi zulüm olarak tanımlıyor Mevlana hazretleri. Bunlar ağaca değil dikene su veriyor. Darbecileri savunan CHP genel başkanı bizden dikenlere su vermemizi talep ediyor.

AHMET TÜRK’E TEPKİ

Hasta dediler, durumu çok kötü dediler, cezaevinden çıkmasını istedikleri Mardin Belediye Başkanı baktık ki bayağı yürüyebiliyor. Hani hastaydı bu yahu! Bunlar şehitlerimizin katilleri. Onlar terör örgütleriyle kol kola girebilir. Onlar hainlerle kucaklaşabilir. Biz bunu yapmadık yapmayacağız. Biz milletimize Türkiye’de tek bir terörist kalmayana kadar mücadele edeceğimizin sözünü verdik. Biz elinde silahı olan her teröristi imha edeceğimize kasem ettik, yemin ettik.

Şayet ana muhalefetin başındaki zat 15 Temmuz günü İstanbul’da köşe bucak saklanmak yerine darbecilerin karşısına dikilmiş olsaydı belki bu yürüyüşe başka türlü bakabilirdik. Bir radyo programına çıkıp darbe girişiminde bulunulacağı zaman ‘tankların üzerine ilk defa ben çıkarım’ diyen bu değil mi? 15 Temmuz gecesi havalimanına gelip, tankların oradan çekilmesini isteyerek oradan Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine kaçıp giden o değil mi? Bakırköy Belediye Başkanının evinden geceyi takip eden o değil mi? Utanmadan sıkılmadan oteller kapalıydı, onun için belediye başkanımıza gittim diyen o değil mi? Cumhurbaşkanımızın geleceğini bilseydim beklerdim diye yalan söyleyen o değil mi? Benim gelmeme ne gerek var, benim milletim oradaydı.

18 BİN KİLOMETRE İNŞA ETTİK BUNLARIN ÜÇ HAFTALIK YÜRÜYÜŞÜ KADAR SES ÇIKARMADIK

O gün öğle sonrasına kadar havalimanında arkadaşlarımızla olduk. Oradan atamalarımızı yaptık, duruma hakim olduk. 16 saat gibi bir sürede elhamdülillah işi bitirdik. Niye, önemli olan inanmaktı da ondan. Hocalırımız lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır derdi. İşte bunlar dağın arkasına saklananlardan. Kaçıp, hemen belediye başkanının evine saklan. Bizde hamdolsun bu yok. Biz kararlıyız. Biz bu ülkede 18 bin kilometrenin üzerinde bölünmüş yol inşa ettik. Emin olun bunların 3 haftalık yürüyüşü kadar gürültü çıkarmadık.

MERVE KAVAKÇI İÇİN “BU KADINI BURADAN ATIN” DİYENLERİ İYİ BİLİRİZ

Güvenlik altında Ankara’dan İstanbul’a yürüdüler. Hala utanmadan sıkılmadan Batı’ya gidip farklı farklı şeyler anlatabiliyorlar. Demokrasinin güvencesinin Türkiye’de Ak Parti iktidarıdır. Özgürlüklerin garantisi AK Parti iktidarıdır. Bizden önce biz özgürlüklerin boyutunu biliriz. İşte ana muhalefetin adeta geçmişi konumundaki daha önceki iktidarı biliriz. Bir DSP’nin parlamentodaki iktidarı döneminde parlamentoya girmiş olan Merve Kavakçı olan kardeşimize şu anda ebedi alemde olan zatın “Bu kadını buradan atın” diyenlerin kimler olduğunu biliyoruz. Hani özgürlük, nerede özgürlük? Şu anda Türkiye’de başı açık, örtülü diye bir dert var mı?

SOKAĞA ÇIKAMAZ HALE GELİR…

Sokaksa sokak diyerek kendi aklınca milleti ve devleti tehdit eden bu kişi böyle bir yanlışa saplanması halinde asıl kendisinin sokağa çıkamaz hale geleceğini iyi bilmeli. Açık konuşuyorum, böyle bir şeye mi tevessül edeceksin, sokağa çıkamaz hale geleceğini bilmelisin. Sokakta aranan adaletin adı intikamdır, bunun sonu da vandallıktır. Korkaklardan, ödleklerden bir şey olmaz.Adaletin aranacağı meşru zeminler bellidir. Meclis’i çalıştırmamak için her türlü yola başvuranlar şimdi çıkmış Meclis devre dışı bırakıldı diyorlar. Adalet sistemine hukuk sistemine hakaret edenler adalete giden tüm yolları tıkamayı maharet sayanlar siz değil misiniz?

BU PARTİNİN ADNAN MENDERES’İ ŞEHİT ETTİĞİNİ UNUTMADIK

Şimdi öldü galiba! Ben MHP’lileri mi dolduracağım diyen bunlardan biri değil miydi? Biz bu partinin geçmişte Azerbaycanlı kardeşlerimizin Boraltay Köprüsü’nde teslim ettiğini unutmadık. Bu partinin Adnan Menderes’i nasıl şehit ettiğini unutmadık. Bu partinin 28 Şubat’ta yaptıklarını unutmadık. Beyefendinin önceki genel başkanlarının partimizin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurup ‘Ankara’da da hakimler varmış’ dediklerini unutmadık. Bu partinin siyasi tarihimizin en büyük cinayeti olan 367 garabetinin nasıl savunulduğunu bunun mimarı olduklarını unutmadık. Siz kim adalet kim?

CHP’YE GÖNÜL VEREN KARDEŞLERİMİZE SESLENİYORUM

Teröristler için 450 km yürüyenler, şehitler için 4.5 dakikalarını ayırıp bir Fatiha okudular mı? Utanmadan, arlanmadan yaptıkları yürüyüşü 15 Temmuz kıyamıyla bir tutmaya çalışıyorlar. Yenikapı için sana davet gönderdiğimde son ana kadar gelmeyeceğini söyledin.Ondan sonra da 7 Ağustos buluşmasıyla ilgili olumsuz şeyler söyledin. Oradaki hava sana uygun değildi çünkü. 15 Temmuz’u televizyon karşısında karşıladıkları için bu ruhu hiçbir zaman anlayamayacaklar. Çanakkale şehitlerimiz neyse 15 Temmuz şehitlerimiz de odur. Tüm dünyanın gördüğü darbeyi bir tek CHP Genel Başkanı ve avanesi farkına varamamıştır. CHP Genel Başkanı’nın söylediği sözler şehitlerimize saygısızlıktır. Gazi Meclisimize, yargıya, hükümetimize saygısızlıktır. CHP Genel Başkanı’nın yaptıklarından ve söylediklerinden mutlu olanlar kimlerdir biliyor musunuz? FETÖ’cülerdir, PKK’lılardır. Zaten Kandil’den öyle demiyor mu? Memnuniyetlerini, desteklerini bildiriyor. Ben buradan CHP’ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum, Kandil’den bu yürüyüşü alkışlayanlarla beraber misiniz?”
Kalkıp bunu alkışlayanlar da terör örgütleridir. Şimdi ne diyorlar, ‘OHAL kalksın, hapishaneler boşaltılsın, mahkemeler dağıtılsın’ diyenler o gece olanlardan haberi olmayanlardır. Kişi sevdikleriyle beraberdir hükmü gereğince hatırlatıyorum. Ülkeye saldıran herkes CHP’nin yanında yer alıyorsa durup düşünmek gerekmez mi?

‘EĞER VATANIMIZI PARÇALAMAK İSTEYENLERİ BU TOPRAĞA ADIM ATARSA ANAMIZDAN EMDİĞİMİZ SÜT HARAM OLSUN’
Vatanımıza parçalamak isteyenlere milletimizi esir etmek isteyenlere bu bedelleri ödetmeden tek bir karış toprağa adım attırırsak anamızdan emdiğimiz süt bize haram olsun. Şehitlerimize mahcup olmaktansa kara toprağa girmeyi tercih ederiz. Mesele Suriye, Irak, Katar değildir. Mesele Türkiye’dir. Oldu bittilere boyun eğmiyor, kendi planlarımızı devreye sokuyoruz.