”Ömrün biter bu yollar bitmez”

Başbakan Binali Yıldırım, ”Yol yürümeye devam edersen, ömrün biter bu yollar bitmez. Çünkü 20 bin kilometre yol yaptık. Onun için gel bu sevdadan vazgeç. Adaletin aranacağı yer yollar değildir. Meclis’tir, mahkemelerdir. Adalet herkese lazım” diyerek CHP LideriKemal Kılıçdaroğlu’nun ”Adalet Yürüyüşü”nü eleştirdi.
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da TEM Kurtköy bağlantı yolu gişe sahasındaki Kuzey Marmara Otoyolu Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolunun açılış töreninde konuştu.
Başbakan Yıldırım, 15 yılda yapılamaz denilen ne varsa hepsini gerçekleştirdiklerini, yatırımlarla, ekonomiyle, ihracatla, tarımla, demokrasiyle “bir Türkiye’yi, 3 Türkiye” yaptıklarını, Türkiye’nin hayallerini gerçeğe dönüştürdüklerini söyledi.
Başbakan Yıldırım, 20 bin kilometre yol yaptıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Yolları böldük, milleti birleştirdik, yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. Bunu herkes bilsin. Bu yolların tamamı, milletimizin gönlüne, muhabbetine, samimiyetine vasıl olmak için bir araç, bir vesile. Yollar, millet içindir, millete hizmet içindir. Temeli millet olmayan bir yürüyüş, yolu da incitir yolcuyu da incitir. FETÖ’cülerin, bölücü terör örgütünün ayakta alkışladığı, yan yana yürüdüğü bu yürüyüşün adımları, milletin adımları değildir. Bu nasıl adalet yürüyüşü Bu adalet yürüyüşü değildir, bu bir gaflet yürüyüşüdür gaflet. Türkiye’ye iktidarları döneminde bir çivi çakmamış, bu tür siyasi fantezilerle milleti meşgul ediyorlar. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı yürüyüş yapıyor. 19 gündür yürüyor. Aslında bir bakıma bu yürüyüşün bir faydası oldu. O da nedir Yaptığımız yolların kalitesini öğrenme fırsatı oldu. Başka türlü anlayamazdı. Biraz zahmetli bir iş oldu ama benim ona tavsiyem; şöyle İzmit’ten bu tarafa gelirken Kurtköy sapağından bir Yavuz Sultan Selim yoluna da gir bakalım, orayı da bir gör, 4 şerit gidiş, 4 şerit geliş. Eğer yol yürümeye devam edersen, ömrün biter bu yollar bitmez. Çünkü 20 bin kilometre yol yaptık. Daha 19 günde 400 kilometre oldu. Onun için gel bu sevdadan vazgeç. Adaletin aranacağı yer yollar değildir, Meclis’tir, mahkemelerdir. Adalet herkese lazım. 15 Temmuz’a ‘kontrollü darbe’, ‘tiyatro’ diyenler, ‘Gerçek darbe 20 Temmuz’da olmuştur’ diyenler 7 Ağustos Yenikapı ruhunu anlamamış demektir. Eğer 20 Temmuz darbeyse, 7 Ağustos’ta Yenikapı’daki o mahşeri topluluk nedir Oraya niye geldin İnsana sorarlar.”