3 PKK lı öldürüldü,13 terörist te teslim oldu

İçişleri Bakanlığı, son bir haftada ülke genelinde yürütülen operasyonlarda 14 teröristin ölü ele geçirildiğini, 13 örgüt mensubunun güvenlik güçlerine teslim olduğunu duyurdu.
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 31 Temmuz-7 Ağustos tarihlerinde terör örgütleriyle mücadele kapsamında güvenlik güçlerince bin 518 operasyon gerçekleştirildi.
Operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla 150, terör örgütü DAEŞ ile irtibatlı oldukları değerlendirilen 74, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 448, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 18 zanlı gözaltına alındı.

Operasyonlarda 14 terörist ölü ele geçirildi, 13 örgüt mensubu güvenlik güçlerine teslim oldu.
3 PKK LI ÖLDÜRÜLDÜ
Tunceli’nin Pülümür İlçesi’nde çıkan çatışmalarda, PKK’lı 3 terörist ölü ele geçirildi. Teröristlerden birisinin sözde yönetici düzeyinde olduğu öne sürüldü.

Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı timleri tarafından Pülümür İlçesi Kızılmescit- Karagöl Dere Mevkii’nde düzenlenen operasyonda 2’si kadın 3 terörist 1 M-16 ve 2 Kalaşnikof ve mühimmatı ile ölü ele geçirildi.

Tunceli Valiliği açıklamasında, “İlimizde terörist unsurların etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir” denildi.