Aşırı Sıcaklara dikkat….

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre, bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar daha da artmaya devam edecek.

Başta İstanbul olmak üzere bir çok büyük kentte parçalı bulutlu havanın güneşli hale gelmesi ve rüzgar hızının düşmesiyle sıcaklıkların 35 dereceye ulaşması bekleniyor.

Son tahminlere göre, İstanbul da bugün parçalı bulutlu havanın hakim olduğu kentte sıcaklık 24 ila 32 derece arasında seyrederken, hissedilen sıcaklık öğle saatlerinden itibaren 40 dereceyi bulacak.
Ankara ise , 02 Ağustos 2017 Çarşamba günü az bulutlu, sıcaklık 34 derece, Perşembe günü çok bulutlu, sıcaklık 34 derece, 04 Ağustos 2017 Cuma günü yağmurlu, sıcaklık 31 derece, Cumartesi günü az bulutlu, sıcaklık 32 derece, 06 Ağustos 2017 Pazar günü çok bulutlu, sıcaklık 33 derece olacak.
Antalya’nın da 02 Ağustos 2017 Çarşamba günü güneşli, sıcaklık 34 derece, Perşembe günü az bulutlu, sıcaklık 33 derece, Cuma günü gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 33 derece, Cumartesi günü gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 32 derece, Pazar günü gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 33 derece. olacağı tahmin ediliyor.

Kentte yarından itibaren sıcaklık daha da artarken, rüzgar hızı hissedilir oranda düşecek. Buna göre yarın en düşük sıcaklık 24, en yüksek 33 derece olacak. Ayrıca, yarın kendisini gösterecek az bulutlu hava etkisini hafta sonuna kadar devam ettirecek.

Cuma günü bu durumda fazla değişiklik beklenmezken, sıcaklığın en düşük 23, en yüksek ise 33 dereceyi bulacağı tahmin ediliyor.
İstanbul’da hafta sonu az bulutlu havanın yerini güneşe bırakması bekleniyor. Bu bağlamda cumartesi ve pazar günü en düşük sıcaklığın 24, en yüksek ise 35 derece olması öngörülüyor.

Son günlerde saatte 47 kilometreyi bulan rüzgar hızının ise ortalama 26 kilometreye kadar düşmesi bekleniyor.