ÇANKAYALI GEZİYOR, GÖRÜYOR, EĞLENİYOR

ÇANKAYALI GEZİYOR, GÖRÜYOR, EĞLENİYOR

Çankaya Belediyesinin Nisan ayında başlattığı kültür gezilerinden 5 ay içerisinde 11 bin 665 kişi yararlandı. Amasra, Kapadokya, Eskişehir ve Konya gibi illere düzenlenen geziler, vatandaşlar için hem sosyal hem de kültürel aktivite imkanı sağlıyor.

“Mutluluk Hepimizin Hakkı” sloganıyla hizmet üretmeye devam eden Çankaya Belediyesi, kültür gezileri ile Ankara dışına hiç çıkmayan vatandaşları bir günlüğüne de olsa farklı şehir görmelerini sağlıyor. Nisan ayından bu yana devam eden kültür gezilerinden 11 bin 665 kişi yararlandı.
Gezi programlarında illere göre Amasra’ya 4 bin 865, Kapadokya’ya bin 170, Eskişehir’e 3 bin 785, Konya’ya ise bin 845 kişi katıldı. Eylül ayında alınan kayıt sayısı ise şimdiden bin 670’e ulaştı. Gezilerde öncelik daha önce hiç Ankara dışına çıkmamış vatandaşlara veriliyor.
Gezilere katılmak için ikametgah ile birlikte Çankaya Evlerine ve semt muhtarlarına başvurmak yeterli oluyor. Vatandaşları, kayıt noktalarından alıp yine aynı yere bırakan Çankaya Belediyesi, araçta ikram ettiği kahvaltıların ardından vatandaşlara öğle ve akşam yemeğinde de gidilen yöreye özgü menüler sunuyor. Gezilen yeri uzman rehber eşliğinde dolaşan vatandaşlar Amasra’da; Ceneviz Kalesi, Ağlayan Ağaç, Eskişehir’de; Kurşunlu Külliyesi, Balmumu Heykel Müzesi, Kent Park, Kapadokya’da; Derinkuyu Yeraltı Şehri, Güvercinlik Vadisi, Üç Güzeller, Ürgüp, Göreme, Konya’da ise Mevlana Türbesi, Meram Bağları, Alaeddin Tepesi gibi yerleri geziyor.