ÇANKAYA’YA MODERN PAZARYERLERİ

ÇANKAYA’YA MODERN PAZARYERLERİ

Çankaya Belediyesi, kent meydanı olarak düzenlediği ve açılışını Nisan ayında yaptığı 100. Yıl Pazaryerinden sonra tamamen yenilediği Cebeci Pazaryeri’nin açılışını 14 Eylül’de, temelini attığı ve yapımı devam eden Esat Pazaryeri açılışını da 23 Aralık’ta yapacak.
Belediye, Öveçler’de bulunan Huzur Pazaryeri’nin temel atma törenini de 23 Eylül’de gerçekleştirecek.

Çankaya Belediyesi, Çankaya’nın çehresini değiştirdiği yatırım programı kapsamında pazaryerlerini de modern kent meydanlarına dönüştürüyor. Geçtiğimiz Nisan ayı sonunda görkemli bir törenle 100. Yıl Pazaryeri’nin açılışını yapan Belediye, bu yıl iki pazaryerinin açılışının yanı sıra bir pazaryerinin de temelini atacak. Yarım asırdır hizmet veren ve yıpranan Cebeci Pazaryeri’ni baştan sona yenileyerek 14 Eylül’de açılışını yapacak Çankaya Belediyesi, 23 Aralık’ta da yapımı devam eden Esat Pazaryeri’nin açılışını yapacak. Belediye, Öveçler’de bulunan Huzur Pazaryeri’nin temelini ise 23 Eylül’de atarak Çankaya’yı modern pazaryerlerine kavuşturmada bir adım daha atmış olacak.

CEBECİ VE ESAT AÇILIYOR
Toplam 5116 m² arsa alanına sahip Esat Kapalı Pazaryeri’nde 360 m² kapalı Belediye Hizmet Birimi de yer alacak. Kentli çocuklara oyun alanı da kazandıracak pazaryeri, nefes alma ve dinlenme alanlarına sahip olacak.

Bu zamana kadar kapalı pazaryeri olarak hizmet veren Cebeci Pazaryeri’nin ise üstü açılarak yenilendi. Çankaya Belediyesi Cebeci Zabıta Merkez Amirliği ve Seyyar Ekipler Amirliği ile Temizlik İşleri Biriminin aynı yerinde faaliyetini sürdüreceği pazaryerinde, 100 pazarcı esnafının satış yapacağı pazar alanı, yeşil alan, çocuk oyun grubu ve basketbol sahası yer alacak.

TEMELDE HUZUR VAR
Sosyal etkinliklerin düzenlenebileceği, alışveriş mağazalarının bulunacağı kapalı pazaryerlerine bir yenisini daha ekleyecek Çankaya Belediyesi, Huzur Pazaryeri’ni de 4961 m²’lik kapalı alanda inşa edecek. Sürekli yerleşimin ve ticari işletmelerin yoğun olduğu Öveçler bölgesinde binlerce vatandaşın faydalanabileceği Huzur Pazaryeri, 2018 yılının ilk aylarında hizmete açılacak.