”CHP Liderinin aklı başına gelmiş demek ki …”

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Sen ben kavgasını bırakalım’ sözlerine ilişkin olarak “Aklı başına gelmiş demek ki. Önce kendisi bu işi bıraksın. Memleketi, milleti yabancılara şikayet etmekten vazgeçsin” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘Sen ben kavgasını bırakalım’ sözlerini değerlendiren Yıldırım, “Aklı başına gelmiş demek ki. Önce kendisi bu işi bıraksın. Memleketi, milleti yabancılara şikayet etmekten vazgeçsin. ‘Türkiye güvensizdir, can ve mal güvenliği yoktur’ demekten vazgeçsin. Adaletin verdiği kararlara saygı duysun. Belirli suçlarla hakkında kovuşturma devam edenlere sahip çıkmasın. Bıraksın, adalet rahat çalışsın. Biz zaten çalışıyoruz” diye konuştu.
Başbakan Yıldırım ‘MİT tırları ve Berberoğlu üzerinden CHP’ye komplo hazırlığı içinde olunduğu’ iddiasının sorulması üzerine, “Böyle bir evham üzerinde, böyle bir şey söz konusu olamaz. Adalet herkese lazım. Bir şekilde bir suçlamayla yargılanan insanlara sahip çıkmak, adalet aramak değildir. Bırakalım yargı bağımsız, tarafsız şekilde çalışsın, yargıyı etkilemeyelim” dedi.

“YAPAY DEVLET GAYRETİNE MÜSAMAHA ETMEYİZ”
Suriye’de İdlib’te son günlerde meydana gelen gelişmeleri dikkate alarak sınırda gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Yıldırım, “Sınırlarımızın özellikle Suriye ve Irak tarafında yeni bir yapay devlet oluşturma gayretlerine asla müsamaha etmemiz söz konusu değil. Bu konuda muhatap ülkelerle gerekli görüşmemizi yapıyoruz. Şartlar ne olursa olsun milli menfaatlerimize yönelik bir gelişme yaşarsak buna karşılık vermekte tereddüt göstermeyiz” diye konuştu.

ETİKETLER