Erdoğan’ dan Kılıçdaroğlu’na ”VATANA İHANET” suçlaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da düzenlenen AK Parti İl Danışma Toplantısı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu yine çok sert sözlerle eleştirerek , “Ana muhalefetin başındaki zat, ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı halen cezaevinde bulunan milletvekili ile ilgili konunun kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın” diye konuştu.
Erdoğan şunları söyledi:

Geçtiğimiz günlerde ana muhalefet partisinin başındaki şahıs bir Alman dergisine röportaj veriyor. Normal şartlarda herhangi bir siyasetçi böyle bir imkanı ülkesinin menfaatine kullanır. Alman kamuoyuna ülkesini şikayet ediyor. Hem de öyle bir şikayet ediyor ki adeta Alman yatırımcılar, turistler Türkiye’den uzak dursun diye bangır bangır bağırıyor.

‘YAZIKLAR OLSUN’

Neymiş efendim Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği yokmuş. Önce inkar etmeye çalıştı. Mızrak çuvala sığmayınca ben bunları her yerde söylüyorum diyerek sıyrılmaya çalıştı.Yazıklar olsun ekmeğini yediği suyunu içtiği, milletvekili ve emekli olarak maaşını aldığı ülkesine böyle bir ihaneti yapan ve bunu savunan zata ne desek boştur.

Ankara’dan İstanbul’a yürüdü. Sözde adalet yürüyüşü yaptı. Onun yol güvenliğini kim sağladı? Bu hükümet sağladı. Birçok istihbaratlar geldi ama hükümetimiz o güvenliği sağladı. Türkiye’de adaletsizlik varsa peki İzmir’de işçiler günlerde grev yaptılar. Onların hak arayışındaki adaleti nereye koyacaksın Bay Kılıçdaroğlu? Şişli’yi çöpleri işgal etti. Onlara yönelik sözde adalet yürüyüşü yapan sen, onların adalet arayışına neden cevap vermedin? Bunları adalet madaletle işleri yok. Bunları derdi ülkeyi karıştırmak.

“KILIÇDAROĞLU’NUN BAĞLANTISI ÇIKARSA ŞAŞMAYIN”

Ana muhalefetin başındaki zat, ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı halen cezaevinde bulunan milletvekili ile ilgili konunun kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha… İçeriden değişik haberler alıyorum. ‘Buradan çıktım, çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım.’ diyor içerideki zat.”