Erdoğan:Türkiye şaha kalktı

Malazgirt Meydan Muharebesi’nin 946’ncı yıl dönümü törenle kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Türkiye ayağa,şaha kalktı dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi.
Anadolu, Ey Anadolu… Altı kanla üstü çileyle yoğrulmuş Anadolu, geçmişimiz Anadolu… Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirasımız Anadolu. 946 yıldır bizimlesin. Bunca yıldır kardeşlerinin hem köprüsü hem umudu oldun. Bugünde devam ediyorsun. Yazık sana ağlamayan şaire, sana titremeyen vicdana… 15 Temmuz’da Türk milleti sana öyle bir sahip çıktı ki tüm dünya şaştı kaldı. Ne diyor şair; Dur yolcu, eğilde kulak ver bu sessiz yığın bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Sultan Alparslan savaşmak için ordusunun önüne geçtiğinde, “Şehit olursam bu beyaz elbisem kefenim olsun. Zaferi kazanırsak istikbal bizimdir” demiştir. Bu zafer bize yeni bir istikbal kazandırdı. Yaklaşık iki asır sonra da Osmanlı çınarı Anadolu’da kök salmaya, 7 iklim, 4 kıtayı gölgesi altında toplamaya başladı.
Türkiye artık ayağa kalktı bunu böyle bilesiniz. Ne yaparsanız yapın bu şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz. Biz ancak Rüku’da eğiliriz. Çünkü bizi doğru yola iletecek olan sadece Rabbimiz’dir.

TÜRKİYE AYAĞA KALKTI, BUNU BÖYLE BİLESİNİZ

Milletim meydanlara çıktı. İşgalcilerin, hainlerin karşısına dikildi. Bir söz var; Türkleri ne yerde süründüreceksin, ne de doğrulmalarına izin vereceksin. Sürünecek olurlarsa gururlarına dokunur, küllerinden yeniden doğarlar. Ayağa kalkarlarsa önlerinde duramazsın. Türkiye artık ayağa kalktı. Bunu böyle bilesiniz. Bu şahlanışı durduramazsınız. Anadolu dediğimiz bu ulu çınar, gölgesinde yaşayan 80 milyon insanı ile, tarihi ile tüm zenginlikleri ile gürlemektedir. Yeter ki, bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım