Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi,yıl sonu bitiyor….

Turizm, kültür, spor ve ticarette gelişmeler olacak…..

4 milyon 600 bin TL’ye mal olacak
Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi,yıl sonu bitiyor….

Haber:Halim UTLU
Aralık 2015 tarihinde başlayan Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi çerçevesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları yürütülen “Kızılırmak Nehri Yatak Tanzimi Projesi”nde sona yaklaşıldı.Yüzde 90 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan proje ile Kızılırmak’ın sağlı ve sollu kenarının, yaklaşık 4 bin 500 metre taş tahkimatı yapıldı.
Taşkın zararlarından koruyacak
Biran önce bitirilmesinin hasretle beklendiği Kırıkkale’yi taşkın zararlarından korumak maksadıyla, Kırıkkale’yi zarif ve estetik projeler ile buluşturan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu çerçevede Yeşil Vadi Projesi kapsamında yürüttüğü Kızılırmak’ın yatak tanzimi işinde sona yaklaştı.
Kırıkkale Yahşihan – Hacıballı Köyü ile Ankara – Kırıkkale Karayolu arasındaki Kızılırmak Nehri Yatak Tanzimi Projesi’ne, Aralık 2015 tarihinde başlayan DSİ, bu projede yüzde 90 fiziki gerçekleşmeye ulaştı.
4 milyon 600 bin liralık proje
Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi kapsamında, Kırıkkale ili Yahşihan ilçesi Hacıballı Köyü’nün (Kırıkkale-Ankara eski karayolu üzerinde bulunan köprü ile yeni yapılan yol üzerinde bulunan diğer köprü arasındaki bölüme) alt kısmından geçmekte olan Kızılırmak yatak şevlerinin sağ sahilinde 2 bin 500 metre, sol sahilinde ise yaklaşık 2 bin metre boyunca taş tahkimatı ve sağlı sollu servis yolları yapıldı.
Yaklaşık 4 milyon 600 bin lira yatırım bedeli ile inşa edilmekte olan bu projenin, bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
Turizm, kültür, spor ve ticarette gelişmeler olacak
Kırıkkale ilinin uzun süredir gündeminde olan Yeşil Vadi Projesinin ilk adım olacağının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “ DSİ’ni yaptığı bu çalışma ve ilgili diğer kurumlarca yapılmakta olan rekreasyon projeleriyle birlikte, Kırıkkale halkının turizm, kültür, spor ve ticaret gibi hizmetlerle buluşturulması sağlanacak.
Proje Ankara iline yakınlığı, çevre yollarının kesiştiği bir noktada bulunması ve Kızılırmak boyunca uzanan konumu sebebiyle, ayrıca bir öneme sahip bulunuyor.
Kırıkkale,cazibe merkezi haline gelecek
Bölgede tabiatla iç içe, sağlıklı ve kaliteli bir ortam oluşturulması ile bölge, Kırıkkale ilinin cazibe merkezi haline gelecek ve Kırıkkale’nin ekonomik ve sosyal gelişmesine önemli katkılar sağlayacak.” dedi.
Diğer yandan,Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi’nin bir an önce bitirilmesini dört gözle bekleyen vatandaşlar, ona göre kendilerinin de vadi üzerinde çeşitli projeler uygulayacaklarını ifade ediyorlar.