Ova Çayı Projesi,yılın başında bitiyor mu ?!…

Adına marş bestelenen Ankara’nın özlenen önemli çaylarından
Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi,yıllardır hala bitirilemezken….

Ova Çayı Projesi,yılın başında bitiyor mu ?!…

Haber:Halim UTLU
Ova Çayı Rekreasyon Alanı Projesi tüm hızıyla sürerken,artık yavaş yavaş sona yaklaşıldığı ifade edildi.
Kahramankazan Belediyesi ve DSİ işbirliği ile yapımı sürdürülen Ova Çayı Rekreasyon Alanı Projesi’nde,
son değerlendirmeler ele alınarak,proje masaya yatırıldı.
Adına marş bestelenen Ankara’nın önemli çaylarından Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi,yıllardır hala bitirilemezken,Ova Çayı Rekreasyon Alanı Projesi’nde sona yaklaşılması,hem Kahramankazan ve hem de Ankara’lıları sevindiriyor.
Kahramankazan Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) işbirliği ile yapımı sürdürülen ve tamamlandığında
ilçe ve çevresini çok değiştirecek değiştirecek olan Ova Çayı Rekreasyon Alanı Projesi, düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.
Çalışmalar incelendi ve denetlendi
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün de katıldığı toplantıda, projenin geldiği aşamalar ve ne zaman tamamlanacağı konuları ele alındı. DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ve beraberindeki heyet, proje hakkında görüş alışverişinde bulunmak için Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ü ziyaret etti.
Toplantıda projenin geldiği aşamalar ve tamamlanma süresi gibi konular ele alındı. DSİ heyeti, daha sonra Ova Çayı Projesini yerinde inceleyerek,yapılan çalışmaları denetledi ve çeşitli notlar alarak, bunları değerlendirdi.
Kahramankazan ve Başkentin güzelliğine, yeni bir güzellik katacak
Ova Çayı Projesi Rekreasyon Alanı Projesi’nin, Kahramankazan ve Ankara için önemli bir rekreasyon alanı projesi olduğunu, Ankara’ya ve Kahramankazan’a layık bir çalışma yapıldığını ifade eden Başkan Ertürk, “Proje bittiğinde Ankara’mızın güzelliğine güzellik katacak ve çehresini değiştirecek bir rekreasyon alanına kavuşmuş olacağız” dedi.
Ertürk, Ova Çayı Rekreasyon Alanı Projesi’ne verdiği destek ve katkıdan dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür etti. FETÖ darbe girişiminin engellenmesinde 9 şehit ve 92 gazi veren Kahramankazan’a yaptığı taziye ziyaretinde Bakan Eroğlu, bürokratlarına Ova Çayı Rekreasyon Alanı çalışmasının biran önce tamamlanması talimatını vermişti.
Gümüşdere Projesi çok ağır gidiyor
Öte yandan Keçiören Belediyesi’nin Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi çok yavaş ilerlerken,bir türlü tamamlanamaması, Keçiören ve Ankara’lıları üzüyor. Proje,Çubuk Çayı’nın Kamil Ocak Mahallesi Fruko yanından başlayarak,Kalaba Mahallesi girişindeki Botanik Parkı’nın bitimine kadar olan toplamda 3 bin
100 metrelik alanı kapsıyor.
Bu konuda,Keçiören Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan bilgiler şöyle;
“Keçiören Belediyesi ile DSİ V. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile taşkın önlemede kaybedilen debi kadar debi kazanmak şartıyla, 500 yıllık taşkın debisi olan 155.60 m³/sn dikkate alınarak hazırlanan Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi;
Gondol ve motorlu kayıkların gezinti sirkülasyonu sağlandı
–3100 mt’lik kısmın 1.kısım ve 2. kısımda gondol ve kayıklar ile 3 ve 4. kısımda ise 1100 mt’de motorlu kayıkların gezinti sirkülasyonu sağlandı.
— Balıkçı göleti, balıkçı barınakları ile iskeleler,
–Iskele kafe ve kafeler,
–İskele tipi oturma cepleri ile oturma ve seyir terasları,
–Yeşil alanlar, su bitkileri, soğanlı bitkiler çiçek parterleri,
–Akarsu, vadi peyzajları morfolojik yapıya bağlı olarak çevrelerine oranla farklı iklimsel karaktere sahiptir. Vadiler lokal hava akımlarının oluşmasına neden olur. Bu nedenle, projeye adını veren güzel kokulu ıhlamur ağaçları kullanılmıştır.
–Bisiklet yolu, kaykay yolu ve yürüme yolları,
–Uzaktan kumandalı araba pisti,
–Balık lokantaları,deniz feneri ile su ile ilgili objeler,
–Yonca yaşam merkezi , arasta ;
–Çocuk oyun alanları;olarak tasarlandı.”
–200 kişilik anfili yazlık sinema alanı,
— 350 kişilik anfili etkinlik alanı”