SONAR:AKP nin önünü Akşener ,Erdoğan’ın önünü de Kesici keser…

Kamuoyu araştırma şirketi SONAR’ın başkanı Hakan Bayrakçı, eski MHP’li Meral Akşener’in partisinin de dahil olacağı seçimde AKP’nin en fazla yüzde 42 oranında oy alabileceğini savundu.

Bayrakçı ayrıca, kulislerde cumhurbaşkanlığı adaylığı için adı geçen İlhan Kesici’nin aday olması halinde yüzde 52-53 ile seçimi kazanacağını öne sürdü.indirilhan kesici

Sözcü’nün aktardığına göre Bayrakçı KRT yayınında konuştu.

“Akşener’in partisinin müthiş bir rüzgar estireceğini biliyorum” diyen ve seçime girmesi halinde yüzde 20 civarında oy alabileceğini savunan Bayrakçı’ya göre, Akşener’in partisinin de dahil olduğu bir seçimde AKP’nin oy oranı en fazla yüzde 42.

‘Yüzde 51’le Kesici alır’

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın karşısına CHP, Akşener, HDP ve farklı bir aday daha çıkması halinde birinci turda yüzde 42’yi geçemeyeceğini söyleyen Bayrakçı, ikinci turda Kesici ile Erdoğan’ın olması durumunda Kesici’nin seçimi yüzde 52-53’le kazanabileceğini savundu.

Kesici’nin kaybetse bile yüzde 49’da kalacağını öne süren SONAR başkanı, “Haftaya seçim olsa yüzde 51 ile Kesici alır. Erdoğan ile kafa kafayadırlar” dedi.