”Yeni Devlet ! ”e tepkiler çığ gibi

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın, “yeni bir devlet kuruyoruz” sözleriyle ilgili olarak, “Kimin ne söylediğini önemi yok, bazı televizyon programcılarının, yorumcularının söylediği laflar, bizim partimizi bağlamaz” yorumunda bulundu.
ÜNAL:BEYHUDE ÇABALAR
AK Parti sözcüsü Mahir Ünal ise , “Türkiye’nin son 15 yılında AK Parti’nin gerçekleştirdiği reformlar ortadayken, hala irtica kampanyaları üzerinden insanların korkutulmaya çalışılması, beyhude bir çabadır. Söz konusu kişinin görüşlerinin sadece kendisini bağladığı gayet açıktır” ifadesini kullandı. “Bir kez daha ifade etmek isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu lideri, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarımızın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.
EN SERT TEPKİ BAHÇELİ’DEN
MHP lideri Devlet Bahçeli’den ‘Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır’ diyen eski AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ayhan Oğan’a sert tepki geldi. Bahçeli, Oğan için ‘müpteze, FETÖ ağzı’ ifadesini kullandı ve ’16 Nisan’ı bahane ederek yeni devlet, yeni kurucu amacında olan varsa, aklını başına, ayağını da denk alsın’ dedi.
BİR MÜPTEZEL DURDUK YERDE YENİ DEVLETTEN BAHSETTİ

Tartışmalar alev alev her yanı sarmışken, görüş ayrılıkları her tarafa sıçramışken bir müptezel durduk yere yeni bir devletten bahsetmiştir. Doğrusunu isterseniz, bu meçhul ve müphem şahsiyetin hezeyanını ciddiye almak, dikkate değer bulmak beyhudedir, emek ve zaman israfıdır.
BOZDAĞ’IN TEPKİSİ
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Bir televizyon programında Ak Parti MKYK’sının eski bir üyesinin beyanları,şahsını bağlar;Hükümetimizi ilzam etmez. Rabbim bir daha bu aziz milleti,yeni bir devlet kurmak zorunda bırakmasın; milletimiz ve devletimiz kıyamete dek payidar olsun…Amin. İnşallah Türk milleti ve onun kurduğu son devletimiz Türkiye Devleti,kıyamete kadar var,bir ve hür olarak payidar kalacaktır” dedi