YİNE HAZIRLIKSIZ YAKALANDIK…….

İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan ve gece de devam eden sağanak yağış nedeniyle Avcılar’da bir alt geçidi su bastı. Mahsur kalan araçlar itfaiyenin çalışması sonrası kurtarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından İstanbul’da akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. Daha çok bölgesel olarak yağan yağmur Avcılar’da kısa sürede etkili olunca Ambarlı’da bir alt geçidi su bastı.

Bu sırada su dolu alt geçitten geçmek isteyen araçlar arıza yapınca olduğu yerde kaldı. Araçların içinde mahsur kalan vatandaşlara diğer sürücüler yardıma koşarken bir yandan da durum itfaiye ekiplerine haber verildi.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçları kurtarmak için çalışma başlattı. Mahsur kalan bazı vatandaşlar araçların içinden kendi imkânlarıyla çıkarak kurtuldu.
ERZURUM DA DA HAYAT FELÇ OLDU
Erzurum’da etkili olan sağanak nedeniyle ilerleyemeyen otobüs ve otomobillerin yanı sıra ev ve işyerlerinde mahsur kalanlar itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Erzurum’da etkili olan sağanak nedeniyle ilerleyemeyen otobüs ve otomobillerin yanı sıra ev ve işyerlerinde mahsur kalanlar itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Kentte öğleden sonra başlayan sağanağın ardından merkez Palandöken ilçesindeki Çat Yolu’nda yer yer bir metreye ulaşan su birikintisine girip ilerleyemeyen bir halk otobüsü ile bazı otomobiller yolda mahsur kaldı.

Aynı yol çevresindeki bazı binaların giriş ve bodrum katlarındaki ev ve işyerlerinin suyla dolmasıyla bazı vatandaşlar söz konusu binalarda üst katlara çıkarak yardım istedi.

Otobüs, otomobil ve binalarda mahsur kalanlar, olay yerine çağrılan itfaiye görevlilerince itfaiye araçları ve iş makinesi yardımıyla kurtarıldı.

Ev ve iş yerlerine dolan suların tahliyesi için itfaiye ve vatandaşlarca çalışma gerçekleştirildi.