”60 Binden ,1 Milyon 300 Bine”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fatih’te kendi adını taşıyan imam hatip lisesinin açılışında yaptığı konuşmada; 28 Şubat kararlarıyla sayıları 60 Bine düşürülen İmam Hatiplilerin bugün 1 Milyon 300 Bin öğrencisi bulunuyor dedi.
Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
“İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi bir ekoldür. Bizim okuduğumuz dönemde
Buradan belediye başkanları, başbakanlar, cumhurbaşkanları yetişti. Söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardır, onun için söylemek istiyorum. Bazı öğretmenlerimiz bize ‘ölü yıkayıcısı mı olacaksınız, niye buraya geldiniz’ derdi. Gün ola harman ola. Devran değişti. Değiştiği gibi buralardan bizler yetiştik. Bilimadamları, akademisyenler, profesörler yetişti.
Baktılar bunlar farklı gidiyor, ön kestiler. Kapatalım dediler, kapattılar. Öğrenci potansiyelini 600 binden 60 bine düşürdüler. Neyle? O 28 Şubat’ta. Şu anda ortası lisesiyle 1 milyon 300 bin öğrencisi var. Buradan ilmiyle irfanıyla bu ülkenin geleceğine gerçekten hakim olacak bilgi donanımıyla yetişmenizi bekliyoruz. Milletimiz imam hatip okullarına tüm gücüyle sahip çıktı.
Biz tüm siyasi hayatımız boyunca milletimizin yolunu takip ettiğimiz için işte buradayız. Mİlleti hasım olarak görenlerin esameleri dahi okunmuyor. İmam hatipler açıldığından beri yaşanan kadim bir tartışma var. Bu okullarda sadece din eğitimi mi verilmeli? Biz gittik bir de liselerden ek ders verdik ve ardından üniversiteye girdik. Bunlar buralarda hangi derslerin okutulduğundan haberi yok. Biz bu cahil cühelaların arasından çıkıp buralara geldik. Bir sor bak imam hatip okullarının müfredatı nedir? Hiç haberleri yok.”