Adli Yıl sessiz sedasız başladı…..

Yeni adli yıl bugün başladı. Yargıtay konferans salonunda düzenlenen Adli Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit FETÖ yargılamalarına ilişkin önemli mesajlar verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan da Adalet Sarayı’ndaki törende konuştu. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise yazılı bir açıklama yaptı
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Konferans salonundaki Adli Yıl Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Bizim görevimiz, duyguyla, coşkuyla, ön yargıyla davranmak değil, Türk hukuk sisteminin son yıllarda büyük bir başarı ile yükselttiği insan haklarına ilişkin standartlardan taviz vermeden objektif delillere göre karar vermektir” dedi.

İstanbul Adalet Sarayı’ndaki törenlerde konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ise, “Hakim ve savcılarımız hiç olmadığı kadar bağımsızdır. Hiç olmadığı kadar tarafsızdır. Onur ve haysiyetine düşkündür ve tamamen vicdani kanaatlerine göre soruşturma yürütmekte ve hüküm vermektedir” diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da yazılı bir açıklama yaparak, “Terör örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle yabancı devletlerden iadesini talep ettiğimiz kişilerin iadesi, ancak tarafsız ve bağımsız bir yargıya sahip olursak sağlanabilir” ifadelerini kullandı.

YARGITAY BAŞKANI’NDAN YENİ ADLİ YIL AÇILIŞINDA ÖNEMLİ MESAJLAR

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay konferans salonunda düzenlenen Adli Yıl Açılış Töreni’nde konuştu. Adli Yıl Açılış Töreni’ne Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Cirit, konuşmasında FETÖ yargılamalarıyla ilgili olarak mesajlar verdi. “Bizim görevimiz, duyguyla, coşkuyla, ön yargıyla davranmak değil, Türk hukuk sisteminin son yıllarda büyük bir başarı ile yükselttiği insan haklarına ilişkin standartlardan taviz vermeden objektif delillere göre karar vermektir.” diyen Cirit, FETÖ üyelerinin iade edilmemesinin bazı gerçeklerin ortaya çıkmasını engellediğini söyledi.