DÖNÜŞ ÇİLEYE DÖNDÜ

Tatilcilerin bayram dönüşlerini son güne bırakmaları, Başta Antalya ve Bodrum olmak üzere tatil kentlerinden dönen tatilcilerin Ankara ve İstanbul a dönüşleri adeta çileye döndü.
Yalova’da hem karayolunda hem de İDO’ya ait Topçular İskelesi’nde yoğunluğa neden oldu. Bayram tatilini şehir dışında geçiren tatilciler, dönüşlerinde karayolunun yanı sıra hem Osmangazi Köprüsü’nü hem de İDO’ya ait Topçular-Eskihisar Hattı’nı aktif olarak kullanıyor. Tatilcilerin son gündeki dönüş çilesi, akşam saatlerinde Kocaeli TEM otoyolunda devam ediyor.

Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçiren vatandaşlar, D-130 Yalova-İzmit Karayolu´nda yoğunluğa neden oldu. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Osmangazi Köprüsü gişeleri, Yalova-Bursa karayolu çıkışı ile İzmit-Yalova girişinde trafiğin daha rahat sağlanması için önlem aldı. Yalova Jandarması da şehrin giriş ve çıkış noktalarında önlemlerini artırdı. Bayram trafiği yoğunluğunun yaşandığı Yalova-İzmit ve Yalova-Bursa karayolunda Yalova Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri de önlemlerini alarak her 10 kilometrede bir ekip bulundurdu. Alınan önlemlere yoğunluğa rağmen araçlar akıcı bir şekilde seyretti.

TOPÇULAR İSKELESİ´NDE 18 GEMİ GÖREV YAPIYOR
Bu arada, İDO´ya ait Eskihisar-Topçular hattında da yer yer akıcı yoğunluk yaşandı. Bayram tatilinin son günü nedeniyle İDO gerekli önlemleri alarak sefer yapan 15 arabalı vapur sayısını 18´e çıkarttı. Araçlar, alanda beklemeksizin Topçular´dan Eskihisar´a geçiş yaptı. Bayram tatilinin son gününde gece yarısından saat 16.00´ya kadar hattan 12 bin 780 aracın geçiş yaptığı, gemilerin ise karşılıklı olarak bu saate kadar 290 sefer yaptığı bildirildi.

TEM’DE TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ
İstanbul yönünde dönüşe geçen tatilcileri taşıyan araçlar, son günün akşamında da Kocaeli TEM otoyolunda trafiği durma noktasına getirdi.

Sabah erken saatlerde başlayan ve akşam saatlerinde yoğunlaşarak devam eden trafiğe takılan sürücüler, İzmit Bekirdere Viyadükleri ile Gültepe Tünelleri arasında ağır ağır ilerlemeyi sürdürüyor.
ATATÜRK HAVALİMANI’NDA SON DURUM
10 günlük Kurban Bayramı tatilini yurt içi ve yurt dışı tatil noktalarında geçiren vatandaşların dönüş yolculuğu nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda yoğunluk yaşandı. Bayram tatilinin bugün sona ermesiyle birlikte her tatil dönüşü olduğu gibi bu günde Atatürk Havalimanı’nda etkisini gösterdi. Tatilcileri dönüşü nedeniyle havalimanı dış ve iç hatlarda yolcu yoğunluğu gözlemlendi. Yoğunluğu nedeniyle polis, dış hatlar geliş katındaki pasaport kontrol bankolarını tümünü açık tutarak pasaport kuyrukları yaşanmadı.