Kadri Gürsel’e tahliye….

Cumhuriyet gazetesinin beş çalışanının ‘terör örgütü’ bağlantılı suçlamalarla tutuklu yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında altı sanıktan yalnızca yazar Kadri Gürsel tahliye edildi.

Davanın temmuz ayındaki ilk duruşmasında bir hafta boyu yazar ve yöneticiler savunma yapmış, yedi isim tahliye edilirken, dört ismin tutukluluğunun devamına karar verilmiş, muhasebeci Emre İper’in dosyası da ana dosyayla birleştirilmişti.

İkinci duruşmada da genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu, yayın danışmanı Kadri Gürsel, muhabir Ahmet Şık, Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve İper’in tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

Gürsel’e tahliye

Davanın üçüncü duruşması bugün Çağlayan’daki İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme, yazar Kadri Gürsel’in tahliye edilmesine karar verdi. Diğer Cumhuriyet çalışanları Ahmet Şık, Akın Atalay, Emre İper ve Murat Sabuncu’nun tutukluluk halleri devam edecek. Ayrıca davanın diğer sanığı Kemal Aydoğdu da tahliye edilmedi.

Mahkeme, karar açıklanmadan tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini Twitter’dan duyuran Akşam ve Star gazeteleri hakkında basın savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Gelecek duruşma 31 Ekim’de saat 09.30’da Çağlayan adliyesinde olacak.