” Kuzey Irak’ta bedeli,basiretsiz yöneticiler ödeyecek”

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) yaptığı gayrimeşru referandumla ilgili, “Bölgede bazı yöneticilerin ihtirasları sonunda ortaya çıkan durumun bedelini asla orada yaşayan Kürt kardeşlerimizle Türkmen kardeşlerimizle Arap kardeşlerimizle ödemeyeceğiz. Bu bedeli, bu hırslarına yenik düşen, basiretsiz yöneticiler ödeyecek” dedi.
AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Çorum İl Başkanlığınca Anitta Otel’de düzenlenen AK Parti Çorum İl Danışma Meclisi Toplantısı’ndaki konuşmasında,

Bir yandan FETÖ ile mücadelenin devam ederken diğer yandan bölgesel ve küresel gelişmelerin yakından takip edildiğine dikkati çekti. Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu bölgede yaşanan sıkıntılar, kaoslar Kuzey Irak’ta, Suriye’de anlamsız olarak perdeye sokulan planlar, bizim 2023 Cumhuriyet’in 100. yılına giden hedeflerimizi baltalamaya yönelik faaliyetlerdir. Bunu biliyoruz. Son günlerde, Kuzey Irak’ta gayrimeşru bir referandum yapıldı. Akılları sıra Irak’ı bölecekler, Suriye’yi bölecekler, bir uydu devlet ortaya çıkaracaklar ve böylece bölgenin istikrarını bozmaya çalışacaklar. Şunu herkes bilmelidir; Türkiye, Irak sınırının güneyinde de Suriye sınırının güneyinde de hiçbir oluşuma, hiçbir devlet yapılanmasına asla izin vermez. Bölgede bazı yöneticilerin ihtirasları sonunda ortaya çıkan durumun bedelini asla orada yaşayan Kürt kardeşlerimizle Türkmen kardeşlerimizle Arap kardeşlerimizle ödemeyeceğiz. Bu bedeli, bu hırslarına yenik düşen, basiretsiz yöneticiler ödeyecek.”