Biri gitti, biri direniyor,biri ise kararlı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifaları istenen Bursa Belediye Başkanı Altepe istifa ederken,Balıkesir Belediye Başkanı Uğur istifa etmemekte kararlı görünüyor.Aksaray da Erdoğan ,ile görüşen Ankara BELeDİYE BAŞKANI GÖKÇEK İSE DİRENECEĞE BENZİYOR.
Bu haberlerin hemen ardından ise Beyaz TV de Gökçek’in Cumartesi güğnü istifa edeceği öne sürüldü.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe görevi bıraktığını açıkladı.
Altepe “Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz, hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız. Kriz ortamı oluşturmaya da yanaşmayacağız. Bu şartlarda da ülkeme hizmet imkanının kalmadığı ortadadır. Ben de belediye başkanlığı görevinden istifa ediyorum” dedi.
GÖKÇEK CUMHURBAŞKANINDAN 23 NİSAN 2018 E KADAR SÜRE İSTEDİ.
Ekim ayı başından beri istifa edeceği konuşulan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa tarihi belirsizliğini koruyor. Melih Gökçek’in istifa etmeden önce son bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek isteği gerçekleşti ve bu son görüşme bugün yapıldı.

Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gökçek’e randevu verdi. Melih Gökçek saat 16.00’da Beştepe’ye geldi. Görüşme saat 17:50 civarında sona erdi. Gökçek saat 17:55’te Beştepe’den ayrıldı.Gökçek çıkatrken bir açıklama yapmadı.
Yakın çevresinden edinilen bilgiye göre Gökçek, “En büyük projem” dediği Ankapark’ın bitirilmesi sürecinde aktif olarak yer almak istedi.

Başkan Gökçek, Erdoğan ile son randevusuna geçen haftadan beri hazırlandı.Belediye bürokratlarından devam eden projelerin son durumlarıyla ilgili bilgi isteyen Gökçek, bunları Cumhurbaşkanına sunmak için bir dosyada topladı. Ancak Gökçek için bu projeler içinde en önemlisi Ankapark. Gökçek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, 23 Nisan’da açılacağını duyurduğu Ankapark’ın bitirilme sürecinde yer almak istediği talebini ilettiği öğrenildi. Ayrıca dünyada bu tür büyük park projelerine devlet desteğiyle yapıldığına dair örnekler sıralayıp, projenin uzamasının nedeni olarak devlet desteği olmayacağını söylediği iddia edildi.

ANKET SONUÇLARINI DA SUNDU

Gökçek’in ayrıca “Gökçekli ve Gökçeksiz Ankara” başlıklı kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını da Cumhurbaşkanı’na götürdüğü ifade edildi.

GÖRÜŞMEYİ BEKLERKEN GÖKÇEK’E KÖTÜ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son bir kez görüşmeye hazırlanan Melih Gökçek’e kötü bir de haber geldi. Hükümet, Gökçek’in ‘Hayalim’ dediği Ankapark’ın bulunduğu Atatürk Orman Çiftliği arazisinden yararlanma hakkını 10 yıldan 30 yıla çıkaran yasal düzenlemeden vazgeçti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Gökçek’in büyük heyecanla beklediği yasa değişikliği hükümet önergesiyle tasarıdan çıkarıldı.