ÇANKAYA’DA YENİ SİSTEMLE TEMİZLİK

ÇANKAYA’DA YENİ SİSTEMLE TEMİZLİK

Çankaya Belediyesi başlattığı Avrupa modeli “Yeni Sistem Çöp Konteyneri” ve “Askılı Çöp Poşeti” sistemiyle Çankaya’yı pırıl pırıl yapıyor. İlçe genelinde semtlere yaklaşık 2 bin konteyner ve 3 bin çöp poşet yerleştiren belediye, günde bin 350 ton atık topluyor.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: “Çankaya’nın çöp sorununu en aza indirmek için şimdiye kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Koku ve sıvı sızdırmayan yeni model konteynerlerin yanı sıra kompozit askılı çöp poşetleriyle çöple ilgili rahatsızlıkları en aza indirdik”

Çankaya Belediyesi başlattığı Avrupa modeli “Yeni Sistem Çöp Konteyneri” ve “Kompozit Askılı Çöp Poşeti” sistemiyle Çankaya’yı pırıl pırıl yapıyor.
Oran’dan, Dikmen’e; Çayyolu’ndan Cebeci’ye kadar Çankaya’nın pek çok semtine yaklaşık 2 bin yer üstü konteyner ve 3 bin çöp poşet yerleştiren Çankaya Belediyesi, mahallelere Avrupa kalitesinde bir temizlik anlayışı da getiriyor.
Soğuğa ve güneş ışınlarına karşı dayanıklı olan konteynerler, alt kısımlarında, atık çöp sularının dışarı sızmasını engelleyen 250 litrelik depo barındırıyor. 3 metreküp kapasiteli konteynerler, kullanım kolaylığı ve boşaltma esnasındaki sessizliği ile gürültü kirliliğinin de önüne geçiyor.
Esat’tan, Karapınar’a; Emek’ten Öveçler’e kadar yoğun olarak kullanılan semt merkezlerindeki cadde ve bulvarlara yerleştirilen 3 bin kompozit askılı çöp poşeti de vatandaşlara kullanım kolaylığı sağlıyor.

GÜNDE BİN 350 TON ATIK
İlçe genelinde günde bin 350 ton atık toplayan Çankaya Belediyesi söz konusu yeni sistemle, katı atıkların ve çöplerin toplanarak döküm alanına nakline kadar geçen sürecin kalitesini de artırıyor.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya’da her alanda yepyeni bir sistem inşa ettiklerini belirterek, “Çankaya’nın çöp sorununu en aza indirmek için şimdiye kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Koku ve sıvı sızdırmayan yeni model konteynerlerin yanı sıra kompozit askılı çöp poşetleriyle çöple ilgili rahatsızlıkları en aza indirdik” diye konuştu.