İKTİDARIN ”ALTIN HESABI”

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Vatandaşa yastık altında altın tutmayın, gelin Merkez Bankası’nda saklayalım” çağrısı yaptıklarını söyledi.
ALTIN HESABI
Yatırımları daha da artırmak istediklerini, o nedenle vatandaşa “yastık altında altın tutmayın” çağrısında bulunduklarını anımsatan Şimşek, “Gelin Merkez Bankası’nda saklayalım. Bunun karşılığında da yüksek gelir verelim, çalınma riskini bertaraf etmiş olalım ve size de yılda 2,4’ün biraz üzerinde gelir sağlayalım. Yani yatırım sistemi geliştirelim, Merkez Bankamızın rezervlerini artıralım. Aslında imkanlarımız var ama imkanlarımız atıl ve yastık altında duruyor” şeklinde konuştu.

YASTIK ALTINDAN ÇIKAN ALTIN 1 TONA ULAŞTI
Şimşek, şu ana kadar 5 bin kişinin, bir ton altın getirip kira sertifikası veya tahvil aldığını açıkladı. Bunun da yaklaşık 150 milyon liraya tekabül ettiğini belirtti.
Şimşek, “Altın tahviline ilk günde gelen talep yaklaşık 100 kilo altına karşılık geliyordu.
Türkiye’de 2 bin tondan fazla olduğu tahmin edilen yastık altı altınları ekonomiye kazandırmak için başlayan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracının ilk etabında talep toplama devam ediyor. Hazine Müşteşarlığı’nın ihraç ettiği, Altın Tahvil ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için altın toplama işlemleri 2 Ekim tarihinden itibaren 4 ayrı ihraç programı çerçevesinde, 81 ilde, 245 ilçede ve aracı tek banka olarak Ziraat Bankası’nın 331 şubesinde sürüyor” açıklamasında bulundu.