Kore – Hitit müzik,dans,fotoğraf etkinliği..

Kore – Hitit müzik,dans,fotoğraf etkinliği..

Haber:Halim Utlu
Merkezi Ankara olan Vakıf 19’un düzenlediği Kore-Türkiye ilişkilerinin 60’ıncı ve Kore Kültür Merkezi’nin 6. yıldönümü kapsamında “KORE – HİTİT BİR ARADA ” başlıklı etkinlikler, 16 Ekim 2017’de Ankara Milli Kütüphane Konferans ve Sergi Salonu’nda yapıldı.
Mütevelli Heyet Başkanlığını Alper Bilan’ın üstlendiği Vakıf19 etkinliği, Alper Bilan ve Kore Kültür Merkezi Müdürünün konuşması ile açıldı. Çorum tanıtım filmi sorasında, Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi hocalarından Prof. Dr. Tayfun Yıldırım’ın “Hititler’de Müzik”konulu sunumunu, Araştırma Görevlisi Güzel Öztürk yaptı.
UNESKO Dünya Mirası Listesine giren parça seslendirildiKore Kültür Ataşesi
Sunumun ardından Kore geleneksel sazları ile Hitit Uygarlığı’nda kullanılan sazların ortak performanslarından oluşan konser verildi.Konserde,Kore’li sanatçı Myong İn Youl Jeon da,UNESKO Dünya Mirası Listesine giren parçayı seslendirdi.
Kapanışta, Hitit Ensemblesi ekibi ile Kore geleneksel sazlar ekibi,Kore ve Türk eserleri(Katibim ve bir Ege müziği) yorumladı.
Yoğun davetli ilgisi gören etkinlik,Kore Gazileri ve Hititlerde dans,müzik ve sosyal yaşam konulu fotoğraflar sergisinin açılışı ve kokteyl ile sona erdi.(H.Utlu)