Neticelerine katlanırlar !

Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “şu anda Balıkesir’e istifasını verme talebimiz iletildi. Hakeza Melih beye, kendisine bu durum iletildi. Bursa aynı şekilde. Bursa’yla da yarın büyük ihtimalle sayın Başbakan veya ilgili genel başkan yardımcımız veya şahsım görüşeceğiz” derken “istifası istenen belediye başkanlarının buna yanaşmamaları ve direnmeleri halinde ne olur?” sorusuna, “Ben öyle bir yola tevessül etmelerini düşünemem, düşünmek de istemem. Çünkü onun neticesi ağır olur” diye konuştu. İşte Erdoğan’ın uçakta verdiği röportajdan CNN Türk’ten Hakan Çelik’in aktardığı o bölüm:

– Bazı belediyelerdeki görev değişikliği süreciyle alakalı farklı farklı iddialar ortaya atılıyor. Mesela Melih Gökçek’in kimileri odasını topladığından söz ederken, kimileri de direndiğinden bahsediyor. Belediyelerle ilgili son durum nedir?
– İstanbul’da, Kadir Topbaş bey, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın kendisiyle görüşmesine olumlu yanıt verdi, istifasını o şekilde gönderdi. Ardından Düzce’yle, genel başkan yardımcımız görüştü, o da istifasını verdi. Zannediyorum dün veya bugün Niğde’nin istifasını verdiğini duydum. Şu anda Balıkesir’e istifasını verme talebimiz iletildi. Hakeza Melih beye, kendisine bu durum iletildi. Bursa aynı şekilde. Bursa’yla da yarın büyük ihtimalle sayın Başbakan veya ilgili genel başkan yardımcımız veya şahsım görüşeceğiz. Bunları yaparken bir şeyin gayreti içindeyiz: Bu makamlara bağımsız adaylar olarak gelinmiyor, bir partinin gösterdiği adaylar olarak geliniyor; bu görevleri biz asla terkedilmeyecek ilanihaye kalınacak koltuklar olarak göremeyiz. Dolayısıyla böyle bir adımın atılması gerektiği zaman, arkadaşlarımızın, ‘Ben, bu davanın elemanıyım, benim yetkili kurullarım madem ki böyle bir kararı vermişler, ben de ilgili merciye istifamı veririm’ demeleri lazım. İstifa, partiden ayrılma kopma demek değildir. Parti, istifasını veren arkadaşları çok daha farklı yerlerde değerlendirir. Zaman içinde çok daha farklı yerler oluşacaktır, değerlendirilirler. İl başkanları toplantısında da söyledim, olaya böyle bakmak lazım; ‘Ben buraya geldim, burada ilanihaye kalayım’ olmaz.