Sokak Hayvanları aşılandı

KUDUZ AŞISI YAPTIK, KORKMAYIN

Çankaya Belediyesi, sokak hayvanları için kış öncesi kuduz aşısı çalışmasını başlattı.
İlçe genelinde yürütülecek olan çalışma öncelikli olarak 100. Yıl, Yaşamkent, Dodurga, Türkkonut, Ümitköy, Çiğdem ve Dikmen bölgelerinde gerçekleştirilecek.

Sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyonuna yönelik çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, bahar aylarında ilk etabını gerçekleştirdiği aşılama çalışmasının ikinci etabına başladı. 100. Yıl, Yaşamkent, Dodurga, Türkkonut, Ümitköy, Çiğdem ve Dikmen bölgelerinde gerçekleştirilecek çalışmada, belediye yetkilileri muhtarlar ve hayvan severlerle koordineli bir şekilde çalışıyor.
Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli veterinerler tarafından yürütülen aşılama çalışması belli bir program dahilinde ilçenin diğer bölgelerinde de yapılacak. Sokak hayvanlarına kuduz aşısı yapan veteriner hekimler, hayvanların genel kontrollerini de gözden geçirmiş oluyor. Toplum sağlığını ve hayvan sağlığını koruma amaçlı yapılan aşılama kampanyasına bölge halkı da destek veriyor.
Sokakta yaşadığı için insana yaklaşmayan hayvanlar için tüftüf yöntemi kullanılıyor. Aşı, yerleştirildiği çubuktan üfleme yolu ile uzaktan yapılıyor. Tüftüf uygulaması veterinerler tarafından uygun görülen hayvanlarda kullanılıyor