Tezcan’a ”DİKTATÖR” soruşturması …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun nedeni, Tezcan’ın “diktatör” ifadesi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Tezcan için soruşturma başlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan hakkında Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler nedeniyle “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten suç duyurusunda bulundu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Tezcan hakkında soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, müvekkili Erdoğan adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 10 sayfalık suç duyurusu dilekçesi verdi.

Tezcan’ın yaptığı konuşmaya yer verilen dilekçede, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesinde düzenlenen “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçunun işlendiği belirtildi.

ANKARA BAŞSAVCILIĞI’NDAN SORUŞTURMA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Tezcan’ın açıklamaları sonrası soruşturma başlattı.
TEZCAN NE DEMİŞTİ?
Tezcan, ”Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek”ten adli kontrol uygulanan ve yurtdışı çıkış yasağı konulan Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a destek vermek için kente gitmiş, burada Cumhurbaşkanı için “diktatör” ifadesini kullanmıştı.
İLGİLİ MADDE
Türk Ceza Kanunu’nun “Cumhurbaşkanına hakaret” başlıklı 299. maddesi şöyle:

“Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Verilecek ceza, suçun alenen işlenmesi halinde, altıda biri; basın ve yayın yolu ile işlenmesi halinde, üçte biri oranında artırılır. Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.”