Türk futbolu çöküşte!

Türk futbolu çöküşte! Herkes TFF’den şikayetçi…
Yabancı sayısı kaosa döndü. Altyapı iflas etti. Hakemler saç-baş yolduruyor. Adaletsizlik zirvede, ceza kurulları eyyam yapıyor. TFF’ye güven sıfıra indi.

SÖZCÜ Gazetesinin haberine göre ,Türk futbolundaki sistemsizlik ve başıbozukluk, İzlanda mağlubiyetiyle bir kez daha gün yüzüne çıktı.
Hırvatistan galibiyetinin ardından Rusya 2018 şansının sürmesiyle başlayan olumlu hava, Eskişehir’de alınan 3-0’lık sonuçla yeniden bozuldu ve gerçekler tokat gibi yüzümüze çarptı. Futbolumuzdaki sorunlar Yıldırım Demirören’in başkanlığında tavan yaptı.
‘Kebapçı Selahattin’ skandalının ardından görevine son verilen Fatih Terim’in koltuğuna 72 yaşındaki Mircea Lucescu’nun oturtulması, hastalığa çare olamadığı gibi problemleri derinleştirdi.
A Milli Takım’ı Finlandiya`da yalnızca bir taraftar karşıladı
İzlanda’ya 3-0 mağlup olup Dünya Kupası’na katılma şansını yitiren A Milli Futbol Takımı’nı Finlandiya’da yalnızca bir taraftar karşıladı. İlgili Haberi Oku

TÜM KULÜPLER ŞİKAYETÇİ
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF); saha içinden çok saha dışı ile ilgilenince kaza geliyorum dedi! Demirören, tüm kurullarıyla kötü gidişe zemin hazırladı.
Yabancı sayısı, kaosa döndü. Kulüpler neredeyse her 2-3 yılda bir transfer politikalarını silbaştan yenilemek zorunda kaldı. Altyapılar iflas etti, oyuncu yetişmiyor. Süper Lig ve TFF 1. Lig’in yayın ihalesi 600 milyon dolara ulaştı ama kulüpler borç batağında.
Sadece dört büyüğün borcu 7 milyar TL’yi geçti. Hakemler, kararlarıyla saç-baş yolduruyor. Tüm kulüpler şikâyetçiyken değişime yönelik hiçbir adım atılmıyor.

SİYASETİN GÜNDEMİNDE
Adaletsizlik tavan yaptı. Aynı gerekçeyle bir futbolcuya 2 maç, diğerine ise 1 maç ceza verildi; aynı cezaların bazılarıonandı, bazıları değiştirildi.
Kulüp yöneticilerine verilen cezalarda da gerekçeler aynı, yaptırımlar farklıydı. Milli takım, TFF yönetiminin bir numaralı gündem maddesi olması gerekirken sahipsiz bırakıldı.
TFF’nin karar ve uygulamaları sadece milli takımı değil, Türk futbolunun tüm paydaşlarını olumsuz etkilerken siyasetin gündemindeki ‘metal yorgunluğu’ ve “Neden Demirören gitmiyor?” sorusu, akıllara geldi…
TEL KOPMAK ÜZERE!
Sürkeli çalışan veya belirli bir yükün sürekli uygulanması sonucu metal malzemelerin istenilen dayanma özelliğini kaybetmesi, metal yorgunluğu anlamına geliyor. Kopma, metal yorgunluğunun son noktası. İnsanların eski performanslarını kaybetmesine de ‘metal yorgunluğu’ deniyor.