AKP ve MHP Kurtuluşu İTTİFAK ta arıyor

Başbakan Binali Yıldırım, “Tek başına güçlü iktidarı sağlamak için MHP’yle birlikteliğe gidebiliriz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “AK Parti ile sonuna kadar yan yanayız” demiş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu sözleri ‘karşılıksız bırakmamıştı’: “MHP ile her türlü adımı atmaya varız.”

Mevcut yasaya göre, bir siyasi partinin mensupları seçimde başka bir siyasi partinin listesinden aday gösterilebiliyor. Bu isimler, seçim sonrasında istifa ederek kendi partilerine dönebiliyor.

İngiltere dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan başbakan, MHP’yle ittifak kurulup kurulmayacağı sorusunu şöyle yanıtladı: “Tek başına güçlü iktidarı olabildiğince büyük destekle sağlamak için MHP ile birlikteliğe gidebiliriz. MHP ile birçok konuda aynı düşünüyoruz. Şimdi pek çok konuda birlikte hareket ettiğimiz parti ile neden yine beraber hareket etmeyelim? Buna engel bir sebep yok. Bu, gücümüz yetmediği için değil, yarısından çok daha fazlasının oyunu almak için olabilir.”

İttifak için yasal düzenleme gerekli olup olmadığı da sorulan Yıldırım, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu’nda düzenleme gerektiğini söyledi.

Son ittifak 2007’de

2007 genel seçimlerinde, 13 DSP’li CHP listelerinden seçime girmiş, DSP seçime katılmamıştı. Seçilen isimler, seçimin ardından CHP’den istifa ederek partilerine dönmüştü.